Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

5 tips voor een opgeruimd kantoor

2022-11-04

Leestijd: 2 minuten

Een opgeruimd kantoor is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor uw bezoekers en klanten. Het geeft een professionele indruk en zorgt ervoor dat u efficiënter kunt werken. Opgeruimde kantoren zijn ook gezonder, want er is minder stof en de lucht circuleert beter. Dit zorgt ervoor dat u minder snel last krijgt van hoofdpijn of andere klachten.

Opgeruimd kantoor met een opbergsysteem

Gebruik handige hulpmiddelen voor meer overzicht

Om uw kantoor netjes te houden, zijn er verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • - Een goede afvalemmer: Zorg ervoor dat u een afvalemmer in de buurt hebt, zodat u niet steeds naar de prullenbak hoeft te lopen. Een afvalemmer met deksel houdt stof en geurtjes tegen.
  • - Etiketten: Maak etiketten met de namen van de verschillende afdelingen of projecten, zodat alles makkelijk teruggevonden kan worden.
  • - Opbergsystemen: Gebruik een goede opbergoplossing om spullen netjes op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan roldeurkasten, archiefkasten of een lockerkast. Zo weet u altijd waar alles staat.
  • - Plantjes: Plantjes helpen om het fijnstofniveau in het kantoor te verlagen en zorgen ervoor dat mensen minder snel vermoeid raken. Ze geven ook nog eens een fijne sfeer. Een plantenbak kan bij deze planten natuurlijk niet ontbreken voor een stijlvolle en opgeruimde werkomgeving.

Waarom een opgeruimd kantoor?

Een opgeruimd kantoor heeft vele voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat u minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar spullen. Als alles netjes opgeborgen is, weet u precies waar u moet zoeken. Dit scheelt veel tijd en ergernis.

Ten tweede geeft een net kantoor ook een professionelere indruk. Wanneer mensen bij u binnenkomen, willen ze niet in een rommeltje aanbellen. Een nette werkomgeving laat zien dat u voorzichtig met uw werk omgaat en dat geeft vertrouwen.

Ten derde is een schoon en opgeruimd kantoor ook gezonder. Er is minder stof en de lucht circuleert beter door het kantoor. Dit vermindert de kans op hoofdpijn, irritaties en andere gezondheidsklachten. Bovendien ziet het er veel frisser en aangenaam uit om in een schoon kantoor te werken.

Tips opgeruimd kantoor

Creëer een representatief kantoor

Wanneer u uw bedrijf wilt laten groeien is het belangrijk dat u investeert in uw bedrijfsnaam en -imago. Wanneer u dit doet door simpelweg reclamemateriaal zoals visitekaartjes of flyers te laten ontwerpen, bent u al heel ver. Maar wat als u potentiële (internationale) partners of relaties wilt ontvangen in uw bedrijfspand ? Dan is het wel zo fijn om een representatief en opgeruimd kantoor te hebben. Ga dus snel aan de slag met de tips uit dit artikel en creëer een representatief kantoor. Een plek waar iedereen in alle rust kan werken.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.