Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Tips om de productiviteit te verhogen met warm weer

2023-06-19

De laatste weken tikt Nederland hoge tempraturen aan. Heerlijk om met zulk weer op een terras te zitten of verkoeling op te zoeken. Maar wist u dat een hoge temperatuur een negatieve invloed heeft op uw productiviteit? Verminderde concentratie, vermoeidheid en minder motivatie kunnen ervoor zorgen dat u minder veel werk verzet krijgt. Maar hoe blijft u toch productief tijdens deze dagen? Wij geven u hiervoor 5 tips.

1. Houd de ruimte koel: maak gebruik van airco of ventilatoren om de tempratuur op kantoor te verlagen. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en vermijd direct zonlicht door zonnewering te gebruiken voor uw ramen.

2. Hydrateer regelmatig: drink voldoende water gedurende de dag om gehydrateerd te blijven. Dit helpt om uw energieniveau op peil te houden en vermoeidheid te voorkomen.

3. Pas uw kleding aan: Draag lichte en ademende kleding die helpen om koel te blijven. Kies voor luchtige materialen en vermijd strakke of zwarte kledingstukken die warmte vasthouden.

4. Optimaliseer uw werktijden: als het mogelijk is binnen de functie, pas dan uw werkschema aan om de hitte te vermijden. Overweeg om vroeger te beginnen of later te eindigen, wanneer de temperatuur lager is. Hierdoor kunt u effici├źnter werken en profiteert u van de koelere momenten van de dag.

5. Luister naar uw lichaam: iedereen reageert anders op hitte, dus luister goed naar het lichaam. Blijf goed gehydrateerd en doe wat rustiger aan als uw lichaam dat aangeeft. Zoek manieren om uw werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken tijdens de hitte.

productief werken tijdens hitte

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.