Navigatie

Tips om je ogen te ontlasten

2019-11-25 14:18:16

Overbelaste ogen

Werk je veel met een computer of laptop, dan zal je ongetwijfeld wel eens last van je ogen hebben gekregen. Wanneer je lang naar een beeldscherm kijkt belast je je oogspieren, hierdoor raken je ogen droog en geïrriteerd, met hoofdpijn en problemen met focussen als gevolg.

Hieronder een aantal simpele tips om je ogen te ontlasten

Goede positionering van je monitor

De monitor dient op een afstand van 50-65cm te staan en de bovenzijde van de monitor moet zich iets boven het oogniveau bevinden. Daarbij hebben de beeldschermen die kunnen draaien de voorkeur. Heeft je beeldscherm zelf niet diverse instelmogelijkheden, maak dan gebruik van een monitorarm.

Voorkom verblinding

Het is belangrijk dat er geen reflectie van andere lichtbronnen in het scherm vallen. Dit kan belastend of zelfs verblindend werken. Oplossing: draai het betreffende beeldscherm weg van de lichtbron of maak gebruik van goede zonwering.

Vergroot het lettertype

Wanneer de letters op uw beeldscherm (te) klein zijn, dan is de kans groot dat je gaat turen. Je gaat automatisch dichter op je scherm zitten, waardoor je ook nog eens je nek- en schouderspieren extra belast.

Rustpauzes

Pauzes zijn altijd aan te bevelen. Neem bijvoorbeeld ieder uur even een paar minuten pauze of voer andere werkzaamheden uit waar geen beeldscherm aan te pas komt.

Dim het licht en maak gebruik van een bureaulamp

Het licht op kantoor is vaak te fel voor optimaal zicht. Dit kan vaak een stuk gedimd worden door bijvoorbeeld een of twee tl-buizen te verwijderen. Plaats daarnaast verlichtingsbronnen direct op de werkplek. Zodoende bereikt u een ideale situatie.

Grote aanvraag?

×

Heeft u meerdere werkplekken nodig? Of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!

 

Meer informatie? Lees het op de pagina Complete kantoorinrichting.