Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Rust creëren in een open kantoor

2023-01-03

Een open kantoor, ook wel kantoortuin genoemd, werd ooit in het leven geroepen om de samenwerking tussen collega’s te bevorderen. Maar steeds vaker is de kantoortuin juist een bron van ergernis. Het werken in een lawaaiige kantooromgeving vraagt veel van de medewerkers. Want waar kunt u nu rustig zitten als u een verslag moet schrijven dat opperste concentratie vereist? Of als u moet telefoneren en uw collega’s niet tot last wil zijn? Met andere woorden, hoe creëert u rust in een open kantoor?

Kies voor speciale telefoonruimtes en vergaderplekken

Uit onderzoek blijkt dat werken in een kantoortuin niet alleen maar leidt tot een betere samenwerking. Het heeft ook een keerzijde. Een geluidsintensieve werkomgeving heeft een negatieve invloed op medewerkers en de kwaliteit van hun werk. Kantoormedewerkers melden concentratieproblemen, wat weer leidt tot een verminderde productiviteit. De meeste mensen geven aan dat ze veel effectiever kunnen werken in een minder lawaaierige omgeving. Een open kantoor als werkruimte voor medewerkers, is een no-go voor productiviteit.

Zorgen voor een betere concentratie in de kantoortuin

Creatieve oplossingen om geluidsoverlast te minderen

Eén van de manieren om rust te creëren in een open kantoor, is het aanbieden van goede oplossingen waar werknemers zich even terug kunnen trekken, samen kunnen brainstormen of kunnen bellen. Daarom zijn er zogenaamde akoestische belcellen in het leven geroepen. Deze zijn ideaal om in alle rust te telefoneren - of om uw open kantoor te voorzien van een stilteruimte waar in alle concentratie kan worden gewerkt of overlegd.

Voorzie de kantoortuin van planten om rust te creëren in een open kantoor

Open kantoren zijn populair, maar mensen willen nog steeds van een gevoel van privacy. Sterker nog, veel werknemers houden helemaal niet van een kantoortuin. Bij het woord ‘kantoortuin’ verwacht u ook een werkplek met veel groen, maar dat valt in de praktijk vaak tegen. Lang niet alle kantoren zijn voorzien van planten, terwijl dat veel voordelen met zich meebrengt.

Planten dragen niet alleen bij aan een betere luchtkwaliteit en een hogere productiviteit, ze reduceren ook omgevingsgeluid, werken stress verlagend, hebben een rustgevend karakter én zorgen voor een betere akoestiek. Een groene plant werkt kalmerend omdat we de kleur groen associëren met rust.

Zorgen voor rust in open kantoorruimte

Plaats geluidsabsorberende scheidingswanden

Een relatief makkelijke manier om geluidsoverlast in de kantoortuin aan te pakken, is door geluidsabsorberende scheidingswanden te plaatsen. De ruimte blijft zo nog steeds open, maar de overlast wordt toch beperkt. Scheidingswanden zijn er in allerlei soorten en maten. Er bestaan zelfs varianten met wieltjes, zodat u ze makkelijk kunt verplaatsen. Een alternatief is om gebruik te maken van akoestische muurbekleding als wolvilt of kurk. Dit soort natuurlijk materiaal werkt ook isolerend en geluidsabsorberend en maakt open ruimtes net wat gezelliger.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.