Navigatie

Zorgen voor een opgeruimde werkomgeving? Zo doet u dat!

2022-03-03 16:01:19

Leestijd: 3 minuten

Een werkplek bevindt zich tegenwoordig niet per definitie op kantoor, dit kan net zo goed thuis zijn. Ook daar is het belang van een opgeruimde werkplek groot. Het vermindert niet alleen chaos in uw hoofd of zorgt ervoor dat u geordend te werk gaat, maar het zorgt er ook voor dat u productiever te werk gaat. Dat is natuurlijk nooit verkeerd. Officetopper helpt u een handje bij het creëren van een opgeruimde werkomgeving, in deze blog leest u verschillende tips om uw werkomgeving geordend en netjes te houden.

Zo zorgt u voor een opgeruimde werkomgeving

Het blijft een werkomgeving, het hoeft er dus niet altijd spic en span uit te zien. Enige orde tijdens uw werkzaamheden is wél prettig en bevorderlijk voor de productiviteit. Dat kan al vrij gemakkelijk door bijvoorbeeld documenten te ordenen en archiefkast en na gebruik weer terug te leggen of uw werkplek uit te breiden met een kast als aanbouw zodat u genoeg werkplek heeft. Zo kunt u ook tijdens het werken overzicht houden en uw opgeruimde werkplek onderhouden.

Opgeruimde werkplek directiebureau

Kabelmanagement

Kabels en bedrading geven al snel een chaotisch en onopgeruimd beeld. Het goed wegwerken hiervan is dus hét begin van een opgeruimde werkplek. Het kan natuurlijk voorkomen worden door een draadloze muis en toetsenbord te nemen, maar dat is niet voor iedereen even makkelijk te realiseren - en tevens heeft uw beeldscherm altijd een kabel nodig. Een kabeldoorvoerpunt is de oplossing. Het zorgt ervoor dat alle kabels structureel naar een plek toe gaan waarna ze verdwijnen onder het bureaublad. Hier kunnen ze zelfs nog verder begeleid worden door middel van een kabelgoot zodat deze ook niet zichtbaar zijn onder het bureau. Zo werkt u uw kabels netjes weg en heeft uw desktop geen last van kabels die alle kanten op gaan.

Opbergruimte

Het opbergen van uw spullen vergt opbergruimte. Materialen die u vaker gebruikt zijn fijn om bij de hand te hebben zoals in een ladeblok. Zo'n ladeblok plaatst u gemakkelijk onder uw bureau en is dus binnen handbereik. U kunt er hierbij ook voor kiezen om een grotere opbergruimte bij uw werkplek te plaatsen als verlengde van uw bureau. Een apothekerskast of lage roldeurkast met topblad zijn hier ideaal voor. Zo heeft u meer plek om spullen op te bergen én heeft u meer werkplek. Als laatste bergt u documenten geordend en veilig op door middel van een archiefkast. Zo hoeven documenten of andere spullen niet lang op uw bureau te blijven liggen maar kunnen deze netjes worden opgeborgen en blijft uw werkplek opgeruimd.

Opgeruimd aanzicht

Een werkomgeving kan bestaan uit meerdere werkplekken. Het kan al een opgeruimde indruk geven als hier structuur in aan wordt gebracht door middel van scheidingswanden. Hiermee creëert u afgescheiden werkruimtes wat voor meer overzicht zorgt. Zo kijkt u niet bij iedereen op het bureau, maar geven de scheidingswanden een prettig aanzicht. Dit kan ook worden gedaan door middel van zichtschotten onder de bureaus. Hierdoor kijkt u niet onder bureaus door waar kabels, computers en andere spullen te zien zijn maar kijkt u tegen een nette wand aan. Een bureau met wangen onderstel helpt hier ook bij. Hierdoor heeft u niet alleen afgesloten aanzicht van voren, maar ook van de zijkanten. Zo heeft uw werkomgeving een prettig en strak aanzicht.

Werkplekken met scheidingswanden