Navigatie

Onze tips voor een groene kantoorinrichting

2022-05-13

Leestijd: 2 minuten

Kantoren zijn tegenwoordig veel meer dan uitsluitend een werkplek. Het is een plek om te ontmoeten, creatief te zijn en te ontspannen. Samenwerken staat centraal. Een manier waarop een werkomgeving deze moderne, maar ontspannen sfeer krijgt is door het toevoegen van groen. Planten, bomen en bloemen zijn niet alleen een lust voor het oog, ze vervullen ook een praktische rol. En nee, hiermee bedoelen we geen neppers. In dit artikel geven we onze tips voor een groene kantoorinrichting.

Waarom moet je groen doen in een kantoorinrichting?

Dat groen een kantoor kan opfleuren, is een ding wat zeker is. Maar daarnaast zijn ze ook nuttig. Op kantoor kan het al snel warm en benauwd aanvoelen. Planten produceren zuurstof. De extra zuurstof zorgt ervoor dat het minder snel benauwd wordt. Daarnaast tonen verschillende onderzoeken aan dat de productiviteit en concentratie van werknemers verhoogd als er groen aanwezig is. Ook neemt stress af, waardoor ze zich in het algemeen beter voelen. Welke werkgever wil nu niet dat het personeel gelukkig en gezond is? Juist ja, tijd om aan de slag te gaan met die kantoortuin!

Zo zorgt u voor een groene kantoorinrichting

Haal een beetje buiten naar binnen met deze 3 tips

Er zijn verschillende manieren waarop u groen kunt integreren in uw kantoorpand. We hebben drie tips voor u op een rijtje gezet:

1. Overal en nergens

Verspreid diverse planten over de ruimtes. Groot en klein, in pot of hangend aan het plafond. Door verschillende type planten op verschillende manieren bij elkaar te zetten, ontstaat er een frisse en natuurlijke sfeer. Zet ze juist weg op plekken waar veel bureaus staan, en niet alleen in de kantine of vergaderruimte. De stimulans in productiviteit en concentratie is het hardst nodig bij de werkplekken.

2. Veel ruimte over? Plaats een boom in uw kantoorinrichting

Is de werkomgeving ruim en heeft u nog wat lege hoeken over? Vul deze dan op met een extra grote plant, of ga voor groots en plaats een boom. Medewerkers profiteren niet alleen van de fysieke voordelen, maar het creëert ook een echte blikvanger in uw groene kantoorinrichting. Een boom is ook leuk om te plaatsen bij de receptie waar klanten, sollicitanten en andere partners direct een goede eerste indruk krijgen. U heeft tenslotte maar één keer de kans.

3. Een volledige greenwall

Wat we tegenwoordig ook steeds vaker zien in groene kantoorinrichtingen, is een complete muur vol planten. Een greenwall. Dit maakt zeker een indrukwekkende indruk en kan een ruimte een compleet nieuwe uitstraling geven. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van dergelijke plantenmuren. Het levert u geen extra werk op, maar wel een prachtige eyecatcher. Een kleine greenwall is trouwens ook een optie. Gebruik deze bijvoorbeeld als natuurlijke afscheiding tussen bureaus. Wist u dat planten ook de ruimte akoestiek verbeteren? Nog meer redenen om daad bij het woord te voegen, dus!

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!