Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Maak indruk met de inrichting van uw wachtruimte

2022-12-19

Bij het inrichten van een kantoor of praktijk is de wachtkamer vaak een vergeten onderdeel. Maar wist u dat de wachtruimte veel belangrijker is dan u in eerste instantie dacht? Het is namelijk de ruimte die de eerste indruk maakt op uw klanten, bezoekers of patiënten. We weten allemaal hoe belangrijk die eerste indruk is en dat u daar maar 1 kans voor krijgt. Ondanks het feit dat niemand echt lang in een wachtruimte verblijft is het in veel gevallen wel dé ruimte die de bezoeker vaak het meeste in zich opneemt. Het is dus belangrijk om indruk te maken met de inrichting van uw wachtruimte. Hoe? Dat vertellen we in dit blog.

Wachtruimte met comfortabel meubilair en een receptiebalie

De receptie in de ontvangstruimte

Een vriendelijke receptionist(e) die uw klant, bezoeker of patiënt glimlachend hartelijk welkom heet; dat zorgt voor een goede eerste indruk! Een ontvangstbalie in de wachtruimte is in veel gevallen dan ook geen overbodige luxe. Belangrijk bij een ontvangstbalie, is een prettige stahoogte voor de bezoeker en een aansluitend design bij het overige ontvangstmeubilair.

Meubilair voor de wachtruimte

In de wachtruimte plaatst u stoelen of banken waar bezoekers lekker in kunnen zitten. Zoek voor dit deel van uw kantoorinrichting iets wat u thuis ook prettig zou vinden. Zorg er echter wel voor dat het een item is met actieve zit. Dit zorgt dat de bezoeker ook weer gemakkelijk op kan staan. Het meubilair in de ontvangstruimte mag best wel opvallend zijn en in het oog springen. Bijvoorbeeld meubilair met een opvallend detail, een uniek kleurtje of een speciaal meubelstuk. Een opvallend item kan zorgen dat uw organisatie niet snel vergeten wordt.

Maak indruk met de wachtruimte inrichting

Planten om indruk te maken met de inrichting van uw wachtruimte

Planten zijn belangrijk in het hele kantoorpand, dus vergeet niet om planten te plaatsen in de wachtruimte. Ze geven de wachtruimte een huiselijke sfeer. Planten zijn echter niet alleen sfeermakers in de inrichting van de wachtruimte, ze doen veel meer dan dat. Zo zorgen planten voor meer frisse lucht, worden mensen vaak rustig van planten en kunnen mensen zich beter concentreren als er planten in de buurt zijn. Ook al zitten bezoekers niet lang in de wachtruimte van uw kantoor, planten hebben een positief effect.

Goede verlichting

Goede verlichting is belangrijk in een wachtruimte. Het moet ervoor zorgen dat er een warme sfeer is, maar het is belangrijk dat bezoekers er niet sloom van worden. Kies daarom niet voor geel licht, maar voor goed wit licht zodat de ruimte helder en open is. Daglicht is eigenlijk het beste. Wanneer dit niet mogelijk is, kunt u bijvoorbeeld diverse mooie vloerlampen neerzetten in de donkere hoekjes.

Bereikbaar via WhatsApp!

×

We zijn ook bereikbaar via WhatsApp! Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.