Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Waarom kabelmanagement niet mag ontbreken op uw werkplek

2019-11-22

Leestijd: 5 minuten

Computers, monitors, printers, lampen, losse beeldschermen, een extra muis of toetsenbord en een oplader voor uw smartphone. Hoewel steeds meer apparatuur draadloos wordt, barst het op uw werkplek van de kabels. En zonder een knap staaltje kabelmanagement, komen deze kabels in een grote knoop – ofwel de bekende kabelspaghetti, kabelkluwen of kabelbal. En daar zitten veel risico’s aan verbonden.

De risico's van kabelspaghetti

Kabelmanagement: het zorgt voor een opgeruimd bureau en houdt uw kabels uit de knoop. Maar dat is niet het enige. Want hoewel een opgeruimd bureau heel fijn is, zitten er ook flink wat risico’s verbonden als kabelmanagement rondom uw werkplek ontbreekt, namelijk:

 • 1. Brandgevaar: Een flinke hoeveelheid kabels op en onder uw bureau. Dat trekt in de regel ontzettend veel stof aan. En dat stof kan uiteindelijk zorgen voor brand. Echt? Ja. Want al die kabels en apparatuur worden flink warm; dat in combinatie met al het stof kan zorgen voor verhoogd brandgevaar. En dus is het van groot belang om die kabelkluwen te vermijden.
 • 2. Verhoogd risico op ongelukken en schade: Kabels die in de knoop zitten of los hangen op uw werkplek, kunnen ervoor zorgen dat uw collega’s – of uzelf – erover struikelen. Nu leidt dit in de meeste gevallen niet tot grote ongelukken… Maar de kabel kan wel beschadigen. Of, erger nog: de kabel zit vast in de kluwen, waardoor een van uw dure apparaten, zoals uw laptop, op de grond valt. En dat is niet echt handig.

De voordelen van goed kabelmanagement

Met kabelmanagement bedoelen we het opruimen en organiseren van al uw kabels. Daaronder valt bijvoorbeeld stroom, video en data. Met een knap staaltje kabelmanagement zorgt u er niet alleen voor dat er geen loshangende kabels meer rondslingeren rondom uw werkplek; ook zijn de werkplekken eenvoudig en goed schoon te houden én krijgt de werkomgeving een nette en opgeruimde uitstraling. Dat is ook nog eens goed voor de concentratie en productiviteit!

Zó zorgt u voor goed kabelmanagement

Wilt u de risico’s van de welbekende kabelspaghetti vermijden en een ster in kabelmanagement worden? Super! Maar hoe zorgt u ervoor dat de kabels veilig op hun plek blijven? We geven u graag een aantal oplossingen die u een hoop problemen kunnen besparen.

 

Oplossingen voor uw kabelmanagement

 

Oplossingen voor uw kabelmanagement


  • Powerbox | Een handig hulpmiddel om alle data- en stroomaansluitingen te integreren en te bundelen op een werkplek: de powerbox. Verschillende aansluitingen nodig? Geen probleem! Er zijn tal van opties, met onder andere stroom, netwerk (lan), VGA, HDMI, audio en usb. Extra fijn? De powerbox is in (bijna!) alle werkbladen monteerbaar. Zoekt u een extra betaalbare kabelmanagement oplossing? Kijk dan eens tussen onze gebruikte elektrificatie!
  • Kabeldoorvoerpunt | Reken af met de kabels rondom uw bureau! Een van de meest eenvoudige, maar zeker effectieve oplossingen is het kabeldoorvoerpunt. Dit punt zorgt ervoor dat u uw kabels netjes door het werkblad wegsluist naar de ruimte onder uw bureau. Het is in bijna elk werkblad te monteren.
  • Kabelgoot | Met een kabelgoot leidt u de kabels onder uw bureau eenvoudig weg en zorgt u ervoor dat de wirwar aan kabels wordt gestructureerd in de goot. Zo hebt u geen last meer van loshangende kabels op uw werkplek!
  • Monitorarm | Met de monitorarm creëert u een opgeruimde én ergonomische werkplek. De grote steunpoten onder de monitor nemen namelijk een groot deel van het bureau in. Door de monitor te bevestigen op een monitorarm, bespaart u aanzienlijk veel ruimte – en hangt de monitor ook nog op de goede hoogte voor een ergonomische werkhouding.
  • CPU houder | Een CPU houder zorgt ervoor dat uw computer van het bureau of de grond wordt gehaald. Dit creëert niet alleen extra ruimte rondom uw bureau, ook is het vrij ophangen van de pc goed voor de luchtcirculatie: zo wordt de pc veel minder warm.

Meer weten over onze oplossingen voor uw kabelmanagement? Kijk op onze Kabelmanagement pagina!

 

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.