Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Inspiratie voor een industriële kantoorinrichting

2023-11-03

Een kantoor is tegenwoordig veel meer dan alleen een verzameling bureaus, bureaustoelen, computers en archiefkasten. Het is een omgeving waar werknemers aanzienlijk veel tijd doorbrengen. Daarom is het van essentieel belang om een werkplek te creëren waar mensen zich comfortabel voelen, zich goed kunnen concentreren en die ergonomisch verantwoord is. Daarnaast moet de inrichting van een kantoor de bedrijfscultuur weerspiegelen en passen bij het gebouw. Een industriële kantoorinrichting kan een uitstekende keuze zijn. Deze stijl straalt rust en ruimte uit door zijn stoere minimalisme. Vooral als het kantoor is gehuisvest in een oud pakhuis of voormalige fabriekshal, is een industriële inrichting bijzonder geschikt. Hoe u deze industriële kantoorinrichting vormgeeft, hangt sterk af van de huidige staat van het kantoorpand. In deze blog geven we tips voor het inrichten van een industriële kantoorruimte.

Werkplek-eilanden

Werkplek-eilanden zijn een uitstekende manier om de samenwerking tussen teamleden te bevorderen en een dynamische werkomgeving te creëren. Door bureaus naast elkaar te positioneren, kunnen medewerkers gemakkelijk met elkaar communiceren en ideeën uitwisselen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de bureaus om een vlotte doorloop mogelijk te maken, zodat medewerkers zich comfortabel kunnen bewegen en toegang hebben tot gedeelde voorzieningen.

industrieel kantoor

Open kasten

Investeer in open kasten. Open kasten bieden een ideale oplossing voor het opbergen van spullen terwijl de ruimte er netjes en georganiseerd uitziet. Hierdoor blijft de ruimte overzichtelijk en voorkomt u dat deze te rommelig oogt, wat afbreuk kan doen aan de algehele uitstraling van uw industriële kantoorinrichting. Bovendien kunnen open kasten dienst doen als roomdividers, vooral zwarte stalen schuifkasten zijn daarvoor geschikt. Staal is een materiaal dat perfect aansluit bij de industriële inrichting en zwarte stalen schuifkasten zijn zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk. Ze bieden opslagruimte en dragen tegelijkertijd bij aan het industriële thema van het kantoor.

Zit- en loungehoeken

Creëer zit- en loungehoeken met lederen banken, bij voorkeur in een klassieke Chesterfield-stijl. Lederen banken roepen een gevoel van klassieke luxe op en voegen warmte en karakter toe aan de industriële omgeving, wat een aangenaam contrast vormt met de ruwere materialen. Het klassieke Chesterfield-patroon met ruiten en knopen is een goede keuze voor een industriële omgeving. Het patroon geeft de bank een speelse en elegante uitstraling.

Bureaus met zwarte onderstellen

Kies voor bureaus met zwarte onderstellen. Zwarte onderstellen dragen bij aan de minimalistische uitstraling die typerend is voor de industriële stijl. Ze geven de bureaus een solide en robuuste uitstraling. Ze geven de bureaus een solide en robuuste uitstraling, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Deze eigenschap kan de algehele uitstraling van de werkplek-eilanden verbeteren en zorgen voor een uniforme en eigentijdse look.

Elementen met hout

Integreer elementen van hout. Hout voegt warmte en textuur toe aan de ruimte. Hout, met zichtbare nerven en imperfecties, creëert een prachtig contrast met de koele, harde metalen en glazen elementen die vaak in industriële ontwerpen worden gebruikt. Houten meubels, zoals tafels, stoelen en banken, zijn een geweldige manier om warmte en karakter aan een industriële ruimte toe te voegen. Een houten tafel met stalen poten kan een statement piece zijn in een kantoor. Het warme hout en het koele metaal zorgt voor een unieke en stijlvolle uitstraling.

Kunstplanten

Overweeg kunstplanten. Kunstplanten kunnen een verfrissende natuurlijke touch aan de ruimte toevoegen. Ze brengen niet alleen kleur en levendigheid, maar verbeteren ook de sfeer. Kunstplanten zijn een geweldige manier om een industriële ruimte te verzachten en een meer gezellige en ontspannen sfeer te creëren. Er zijn veel verschillende soorten kunstplanten beschikbaar, dus u kunt er zeker een vinden die perfect past bij uw interieur. U kunt kiezen voor grote, weelderige planten die een statement maken, of voor kleinere planten die een meer discrete uitstraling hebben. U kunt ook verschillende soorten planten combineren om een ​​gevarieerde en interessante look te creëren.

 

combus kast

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.