Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Hoe werkt een belcel?

2023-02-10

Het gebruikt van belcellen op kantoren is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Niet gek ook! Want juist in een tijd waarin we afscheid hebben genomen van de hokjeskantoren, en we juist veel in open ruimtes werken, is het belangrijk om te zorgen voor ruimtes waar medewerkers in alle rust en concentratie kunnen werken. Belcellen zijn hiervoor ideaal. Maar waarom? En hoe werken deze belcellen? We leggen het uit in dit blog!

Wat zijn belcellen?

Belcellen zijn kleine hokjes, pods of cellen die u losstaand in een ruimte plaatst. “A room within a room”. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de belcellen ideaal om in te bellen. En ook voor overleggen, in stilte werken of een vergadering zijn ze zeer bruikbaar. Belcellen zijn er in verschillende formaten, en daardoor passend binnen iedere kantoorruimte. Kies voor een groter formaat als u zoekt naar een extra vergaderruimte, of juist voor een klein formaat als u zoekt naar stiltewerkplekken voor één persoon.

Hoe werken akoestische belcellen

De werking van een belcel

Maar hoe werkt zo’n belcel nou eigenlijk? Een belcel bestaat uit een aantal delen. Zo kent het een buitenzijde in een materiaal naar wens, en is de binnenzijde bekleed met akoestische panelen. Deze akoestische panelen zorgen voor geluidsabsorptie. Een belcel is er dus niet om in absolute stilte te werken; de panelen zorgen immers voor absorptie en niet voor isolatie. Wél is het ideaal om in alle rust te werken. Want juist door die absorptie wordt de nagalm sterk verlaagd, en krijgt u het gevoel in een soort cocon te werken. Dat verbetert de productiviteit, en maakt het ideaal om in alle concentratie een telefoontje te plegen.

Minder storing van buiten

Doordat de belcellen zijn voorzien van ventilatie in het plafond, blijft u ook tijdens het werken voorzien van frisse lucht. Daarnaast zorgt deze ventilatie ook voor white noise, waardoor u afgezonderd wordt van de geluiden buiten de cel. Dit maakt het extra fijn om in de ruimte te werken of te bellen. De geïntegreerde verlichting, samen met een deur – en in sommige gevallen ook de achterzijde - van gehard veiligheidsglas, zorgen voor een prettige werkomgeving met voldoende licht.

Akoestische belcellen voor kantoor

Geïnteresseerd in belcellen voor uw kantoor?

Bent u van plan een belcel voor uw kantoor aan te schaffen? Of bent u geïnteresseerd in meerdere van deze akoestische stilteplekken voor uw kantoor? Dan bent u natuurlijk altijd van harte welkom in onze showroom om te ontdekken hoe de belcellen werken en hoe deze passen binnen uw kantoorruimte. Hier heeft u ook alle mogelijkheden om de verschillende stoftypes en -kleuren met elkaar te vergelijken, zodat u direct een goede beslissing kunt maken! Uiteraard kunt u ook altijd telefonisch contact opnemen voor passend advies van één van onze verkopers.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.