Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Hoe vervang ik het slot van mijn roldeurkast?

2022-09-12

Leestijd: 3 minuten

Roldeurkasten: ze staan vaak op kantoor met allerlei administratie erin. Ook als ze thuis staan is het een ideale oplossing voor een ruimtebesparende kast die netjes wegwerkt en die vaak op slot kan. Heeft uw kast een oud of beschadigd slot? Dan is het tijd om het slot te vervangen. Een simpele klus die u zelf kunt doen met behulp van enkele gereedschappen die u waarschijnlijk al in huis hebt. In deze blog zullen we ingaan op de vraag: hoe vervang ik het slot van mijn roldeurkast?


Wat zijn roldeurkasten?

Doorgaans worden de kasten gebruikt om ordners en andere belangrijke documenten veilig op te bergen. Roldeurkasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. Er zijn kasten met één of meerdere deuren, en er zijn ook modellen met een extra laadje onderaan. Ze worden gemaakt van hout, staal of kunststof, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Slot vervangen roldeurkast

Dit heeft u nodig om het slot van uw roldeurkast te vervangen

Om het slot van de roldeurkast heeft u de volgende gereedschappen en onderdelen nodig:

  • - Schroevendraaier;
  • - Hamer of bijtel;
  • - Nieuw slot;
  • - Eventueel een boormachine.

Om het slot van een roldeurkast te vervangen heeft u in principe alleen een schroevendraaier nodig als u de oude sleutel nog hebt. Zit het slot stevig vastgelijmd? Dan is een hamer of bijtel ook handig. Indien dit het geval is, is het ook altijd handig om alle overblijfselen van lijm te verwijderen zodat deze niet in de weg zitten voor het nieuwe slot. Eventueel komt een boor goed van pas voor het maken van nieuwe gaatjes.

Natuurlijk is het ook belangrijk om een nieuw slot te kopen voordat u het oude slot kunt vervangen! Kies wel een slot voor uw roldeurkast met de juiste maatvoering. Om er zeker van te zijn dat het slot past, meet u de afstand tussen de schroefgaten en te vergelijkt u het met de afstand tussen de schroeven op het nieuwe slot.

Zelf nieuwe gaatjes boren

Als u geen sloten kunt vinden die passen op de oude deur, kunt u altijd nog zelf de gaatjes boren om het nieuwe slot te plaatsen. Sommige kastdeuren zijn echter niet geschikt om nieuwe gaatjes in te boren, of u hebt misschien geen goede boor tot uw beschikking. Dan zult u helaas een hele nieuwe kast moeten bestellen. Gelukkig hebben wij altijd een goede prijs op de beste en mooiste modellen. Bekijk onze roldeurkasten als u liever een nette nieuwe archiefkast met roldeur bestelt dan zelf aan het klussen gaat.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.