Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Hoe maakt u uw werkplek milieuvriendelijk

2023-06-23

In dit blog willen wij u graag inspireren om uw werkplek om te toveren tot een milieuvriendelijke plek. In deze samenleving groeit het besef van het belang van duurzaamheid en milieubewust zijn. Ook op onze werkplek kunnen we een steentje bijdragen door bewuste keuzes te maken. In dit blog delen wij graag waardevolle tips om uw kantoorruimte meer milieuvriendelijk te maken.

Of u nu een klein thuiskantoor hebt of een groot bedrijfspand, er zijn altijd mogelijkheden om duurzaamheid te omarmen en een verschil te maken. Hoe fijn is het als u werkt in een fijne omgeving en ook milieubewust bezig bent.

Duurzaam meubilair

Het kiezen van duurzaam meubilair is een belangrijke stap richting een milieuvriendelijke werkplek. Ga op zoek naar meubels die zijn ontwikkeld uit gerecyclede materialen of materialen die gemakkelijk kunnen worden gerecycled. Kies bijvoorbeeld voor bureaus en stoelen gemaakt van gerecycled hout of met bekleding van gerecyclede stoffen. Investeer in hoogwaardige meubels die lang meegaan en vermijd snelle, goedkope oplossingen die leiden tot vervanging. daarnaast is tweedehands meubilair ook een optie. Hiermee geeft u gebruikte meubels een tweede leven en profiteert u ook nog eens van de scherpste prijzen.

milieuvriendelijk werken

Energie-efficiënte verlichting

Het optimaliseren van natuurlijk licht in uw werkruimte is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de productiviteit en het welzijn van werknemers. Houd gordijnen en jaloezieën open om zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht. Installeer bewegingssensoren om ervoor te zorgen dat verlichting alleen wordt gebruikt wanneer dat nodig is, en schakel verlichting altijd uit wanneer de ruimte niet in gebruik is.

Energiebesparende apparatuur

Het upgraden van jouw kantoorapparatuur naar energiezuinige modellen is een slimme zet. Moderne printers, computers en andere elektronische apparaten bieden vaak energiebesparende functies. Schakel apparatuur volledig uit aan het einde van de dag of wanneer ze niet in gebruik zijn om sluipverbruik te voorkomen. Zet ze in de energiebesparende modus wanneer mogelijk en vermijd stand-by modus.

Recycling

Besteed aandacht aan recycling en afvalbeheer op uw werkplek. Plaats opvallende afvalscheidingsbakken voor papier, plastic en compost. Door bewust om te gaan met afval en aandacht te besteden in milieubewust zijn helpt u mee aan een betere wereld

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.