Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Hoe kan ik goed in stilte werken?

2022-09-16

Leestijd: 2 minuten

Even bijkletsen met uw collega’s of gezellig een kop koffie drinken met de leidinggevende; gezelligheid op de werkvloer is een belangrijke pijler binnen het werkgeluk. Toch is geconcentreerd, en in stilte, kunnen werken dat óók. Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw collega’s, medewerkers – of uzelf – goed in alle stilte kunnen werken? Een goede akoestiek is key. Maar hoe zorgt u daarvoor? En waar moet u zeker aan denken? We leggen het uit in dit blog.

Een goede akoestiek als basis

In een groot kantoor ontstaat al gauw rumoer. Niet alleen door de gezellige kletspraatjes van je collega’s of de kantoorradio; juist ook door de kleine, standaard kantoorgeluiden. Een kort overleg tussen collega’s, een rammelend toetsenbord of een rinkelende telefoon. An sich geen heftige geluiden, maar zeker als er in uw kantoor sprake is van een slechte akoestiek, worden deze geluiden binnen no-time echte ‘concentratiezuigers’. Een slechte akoestiek zorgt er namelijk voor dat geluid niet geabsorbeerd kan worden, en dus blijft weerkaatsen. Het gevolg? De nagalmtijd wordt flink verlengd, en dus maakt dat kleine geluidje ineens een hoop herrie.

In stilte werken door een goede akoestiek

Diverse oplossingen voor de akoestiek in uw kantoor

Een goede akoestiek is dus de basis om in ieder geval te zorgen voor een goede balans in het geluid in de werkruimte. Binnen de werkruimte betekent dit bijvoorbeeld het inrichten met geluidsabsorberende materialen, zoals vloerbedekking, gordijnen of een akoestisch systeemplafond. En dat is niet alles. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een aankleding met akoestische scheidingswanden, zoals verrijdbare of staande wanden - of een bureauwand direct op uw werkplek. Of bijvoorbeeld akoestische panelen aan de wand of het plafond. Een accessoire in uw kantoor plaatsen? Kies dan bijvoorbeeld voor akoestische plantenbakken als scheiding tussen verschillende werkplekken.

Goed in stilte werken?

Er zijn een hoop verschillende akoestische oplossingen om ervoor te zorgen dat de concentratie en productiviteit terugkeert in uw kantoorruimtes. Tóch zorgen deze niet voor een volledige stiltewerkplek, gezien deze akoestische oplossingen zorgen voor akoestische absorptie, en geen isolatie. Hoe u dan wél kunt zorgen voor een stiltewerkplek, zodat u in goed in stilte kunt werken? Met een akoestische werkpod. De afgelopen jaren zijn de akoestische belcellen, of vergaderruimtes, ontzettend hard gegroeid in populariteit. Niet gek ook, want deze werkruimtes zorgen er juist voor dat u zich even terug kunt trekken om in alle rust te werken.

Akoestische belcellen om in stilte te werken

Geheel naar wens samen te stellen

De akoestische belcellen zijn er in diverse varianten. Van een kleine pod die geschikt is voor één persoon, tot ware vergader- of werkruimtes voor 8 personen. Voorzien van akoestische panelen aan de binnen- en buitenzijde, zodat u zowel binnenin, als van buitenaf geen last heeft van de andere ruimte. De akoestische belcellen zijn daarnaast uit te voeren in verschillende kleuren, zodat u ‘m geheel aanpast op uw huidige kantoorinrichting of bijvoorbeeld uw huisstijl. Voor een comfortabele werkruimte voert u ‘m verder uit met een tafel en zitmeubilair naar wens. Dat maakt dat u goed in alle stilte kunt werken bij een klusje dat meer concentratie vereist.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.