Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Goed voornemen: meer bewegen op kantoor

2023-01-17

2023. Een nieuw jaar. Hét moment voor goede voornemens. Meer bewegen, of fitter worden, staat hierbij vaak bovenaan het lijstje. Maar, zeker met een kantoorbaan, is dit voornemen ook het lastigst om na te komen. Want na een dag werken, kan het een opgave zijn om er ’s avonds op uit te gaan. Zeker in deze tijd. De donkere dagen, kou en regen – of zelfs sneeuw – helpen namelijk niet echt bij het behalen van meer beweging. Niet getreurd! Want bewegen kan óók tijdens de werkdag; gewoon op kantoor. Hoe u zorgt voor meer beweging tijdens uw werkdag? We geven u een aantal tips.

De risico’s van veel zitten

Het gevaar van een kantoorbaan, of beeldschermwerk, is dat u op werkdagen direct al acht uur zittend doorbrengt. En dat is nog exclusief de tijd waarin u in de auto én thuis op de bank zit. Best veel, dus. Een uurtje wandelen of sporten is dan natuurlijk mooi meegenomen, maar u heft de risico’s die bij het lange zitten komen kijken, hiermee niet op. Minder zitten doet dit wél, en dus is het zaak hiermee te beginnen. Zitten wordt immers het nieuwe roken genoemd – en dat is niet zo gek, ook. Want met veel zitten verhoogt u de kansen op hart- en vaatziekten, klachten aan uw nek, rug en schouders én zorgt u voor een verslechterde bloedsomloop. Staat u ieder uur gemiddeld 5 minuten op? Dan verkleint u deze risico’s al aanzienlijk. Dat is de moeite, toch?

Meer bewegen met een zit-sta bureau

Eenvoudige aanpassingen

Het hoeft niet moeilijk te zijn om meer te bewegen tijdens uw werkdag. Er zijn hiervoor een hoop voor de hand liggende aanpassingen, zoals even naar uw collega toelopen voor een vraag, in plaats van het sturen van een mail. Niet uw collega wat te drinken laten halen, maar zélf uw glas of mok vullen. Centrale prullenbakken plaatsen in het kantoor, in plaats van kleine prullenbakjes bij de bureaus. Stuk voor stuk aanpassingen die u even laten opstaan tijdens uw werkzaamheden. Wél zijn dit allerlei zaken waarvoor u uw werkzaamheden moet onderbreken, terwijl er natuurlijk ook aanpassingen zijn die u tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden kunt doorvoeren.

Afwisselen tussen zittend en staand werken

De risico’s van zitten, en het belang van meer beweging, worden steeds bekender. Dat zien we ook terug in de kantoormeubelbranche. Kantoormeubelen worden aangepast op dit gegeven, zodat u ook tijdens uw werkdag meer kunt bewegen zonder uw werkzaamheden te onderbreken. Waar we in kantoren eerst voornamelijk normale bureaus terugzagen, zijn zit-sta bureaus nu eerder regel dan uitzondering. Met zo’n zit-sta bureau kan namelijk eenvoudig afgewisseld worden tussen zittend en staand werken. Bij een elektrisch verstelbaar zit-sta bureau is dit zelfs met maar één druk op de knop! Dat maakt het nóg makkelijker, waardoor het voor u eenvoudig wordt om ieder uur even op te staan.

Actief zitten op kantoor

Meer beweging tijdens uw werkzaamheden

Natuurlijk kunt u nóg een stapje verder gaan. Want hoewel regelmatig een moment staan al een mooie eerste stap is, zit u in de tussentijd alsnog veel. In ons assortiment vindt u verschillende producten die u helpen bij het zogenoemde ‘actief zitten’. Denk aan een Office Ball of een bureaustoel met 3D bewegingsmechaniek, zoals de Spindl Bull of de Girsberger Simplex 3D. Deze zitoplossingen maken dat u moet zoeken naar balans, waardoor zowel uw rug- als uw buikspieren worden getraind tijdens het werken. Ook vindt u in onze webshop verschillende compacte bureaufietsen. Compact, doordat ze enkel bestaan uit trappers en u ze dus prima onder uw bureau plaatst. Pak de bureaufiets erbij om tijdens uw werkzaamheden in beweging te blijven. En dat terwijl u ‘gewoon’ zit!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.