Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

Tips voor gezonde gewoontes op werk

2024-01-04

Nederlanders brengen gemiddeld zo'n 8 uur per dag op kantoor door, waarbij een groot deel van de tijd wordt besteed aan zitten. Deze levensstijl kan op lange termijn nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals rugpijn, gewichtstoename en een verhoogd risico op aandoeningen zoals diabetes en hartziekten. Gelukkig zijn er manieren om gezonde werkgewoonten en een actieve levensstijl te bevorderen, zelfs op kantoor.

Het belang van een actieve levensstijl op kantoor

Een actieve levensstijl op kantoor biedt talloze voordelen, waaronder een verbeterde concentratie, verhoogde productiviteit en een betere fysieke en mentale gezondheid. Hier zijn enkele praktische tips om gezonde gewoonten te integreren in de kantooromgeving:

Afwisselen tussen zittend en staand werken

Investeer in zit-sta bureau, waarmee werknemers de vrijheid hebben om zowel zitttend als staand te werken. Naast het bevorderen van flexibiliteit in werkhouding, hebben deze bureaus het potentieel om bloedcirculatie te verbeteren, rugklachten te verminderen en de algehele energieniveaus te verhogen. Het is van belang om medewerkers bewust te maken van deze voordelen en hen aan te moedigen om gebruik te maken van deze mogelijkheid. 

Regelmatig bewegen

Stimuleer korte pauzes gedurende de werkdag om te bewegen. Dit kan eenvoudige stretchoefeningen, een wandelingetje buiten of zelfs een paar minuten yoga zijn. Regelmatige lichaamsbeweging helpt bij het voorkomen van stijfheid en verbetert de focus.

Ergonomie

Zorg voor ergonomische werkplekken. Een goede ergonomische werkplek is essentieel om de gezondheid van medewerkers te waarborgen. Het begint met het aanbieden van ergonomische bureaustoelen, waarbij de hoogte en ondersteuning aanpasbaar zijn aan individuele behoeften. Daarnaast is de juiste bureauhoogte belangrijk om een goede houding te behouden en rug- en nekklachten te voorkomen. Zorg er ook voor dat computermonitors op ooghoogte staan om spanning op de nek te verminderen.

Gezonde snacks en water

Moedig gezonde eetgewoonten aan door fruit, groenten, noten en andere voedzame snacks beschikbaar te maken. Vergeet ook niet om voldoende water drinken. Hydratatie is essentieel voor een goede gezondheid en concentratie.

Groepsactiviteiten en challenges

Organiseer groepsactiviteiten zoals lunchwandelingen, groepsyoga of teamuitdagingen om stappen te zetten of actiever te worden. Dit bevordert niet alleen de fysieke gezondheid, maar versterkt ook de teamband.

Bewustwording en educatie

Informeer medewerkers over de voordelen van een actieve levensstijl en gezonde werkgewoonten. Creëer bewustwording over het belang van regelmatig bewegen en geef tips over hoe ze dit kunnen integreren in hun dagelijkse routine.

Flexibele werktijden en thuiswerken

Sta flexibiliteit toe in werktijden of moedig thuiswerken aan. Dit geeft werknemers de mogelijkheid om hun eigen routine te beheren en vaker te bewegen gedurende de dag.

 

Positieve invloed op bedrijfscultuur en productiviteit

Een gezonde werkomgeving bevordert niet alleen de fysieke gezondheid van werknemers, maar kan ook een positieve invloed hebben op de bedrijfscultuur en de algehele productiviteit. Door gezonde werkgewoonten en een actieve levensstijl te stimuleren, kunnen bedrijven een omgeving creëren waarin werknemers gedijen en hun volledige potentieel kunnen benutten.

Het is belangrijk om te onthouden dat kleine veranderingen op lange termijn grote impact kunnen hebben. Door deze eenvoudige, maar effectieve stappen te implementeren, kunnen bedrijven een verschil maken in het bevorderen van een gezonde levensstijl voor al hun werknemers.

Elektrische zit-sta bureaus

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.