Navigatie

Een huiselijke sfeer op kantoor realiseren

2022-05-25 07:11:26

Leestijd: 3 minuten

In een sfeerloos kantoor voelt niemand zich gemotiveerd om hard aan de slag te gaan. De inrichting, de sfeer en de kleuren zijn dus van grote invloed op de productiviteit en creativiteit van werknemers. En aangezien we dagelijks heel wat uurtjes doorbrengen op de werkplek, doen we dit natuurlijk liever op een plek die gezellig, warm en huiselijk is. Maar hoe creëert u een huiselijke sfeer op kantoor? Dat leggen we u in dit artikel uit!

In 4 stappen naar een sfeervolle werkplek

Een huiselijke sfeer creëren doet u op verschillende manieren. We hebben onze top drie tips hieronder voor u op een rijtje gezet.

1. De juiste kleurbalans kiezen

Niet alleen in huizen, maar ook op kantoor is de kleur wit favoriet. Logisch, wit is neutraal, strak en fris. Toch kan te veel wit zorgen voor een koud of kil gevoel. Daarnaast heeft alleen de witte kleur weinig met de huisstijl van uw bedrijf te maken. Werknemers voelen zich niet verbonden met deze kleur, maar wel met de kleuren van uw merk die bijvoorbeeld terugkomen in het logo of de website. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt op zijn of haar werkplek, adviseren we om contrasterende kleuren toe te voegen op de muren. Laat deze kleur vervolgens ook terugkomen in de rest van het interieur, denk aan de gordijnen en sfeermakers als verlichting of decoraties.

Meer sfeer op kantoor door kleurgebruik

2. Voeg meer groen toe

Een andere manier om het gevoel van thuis te creëren is door meer planten en groen te integreren. Planten en bloemen hebben een kalmerend effect. Het natuurlijke groen breekt het strakke design van een kantoor op. Bovendien zorgen planten en bloemen voor meer zuurstof, wat de gezondheid van werknemers weer ten goede komt. Een echte win-win situatie, dus.

3. Comfortabel kantoormeubilair voor meer productiviteit

In een sfeervol kantoor mag comfortabel kantoormeubilair natuurlijk niet ontbreken. Een zacht zitje zoals een grote fauteuil of bank ziet u ook in een thuisinterieur terugkomen. Op kantoor is hier tegenwoordig ook meer ruimte en oog voor. De vraag naar flexplekken neemt toe en daarom worden op steeds meer kantoren allerlei knusse ontmoetingsplekken ingericht om voor voldoende afwisseling te zorgen. Dit maakt het werken een stuk makkelijker en leuker!

Huiselijke kantoorinrichting met huiselijke meubels

4. Magazines en (inspiratie)boeken

Staat er in uw kantoor een stijlvolle koffietafel? Of wilt u de wachtruimte voor bezoekers huiselijk doen aanvoelen? Leg passende boeken en (inspiratie)boeken op de tafels, zodat zowel gasten als werknemers meer leren over de branche waarin het bedrijf werkzaam is. Een brochure is ook altijd een goed idee. Hiermee inspireert en informeert u. Liever geen boeken op tafel? Kies dan bijvoorbeeld een stijlvolle brochurestandaard. Ook deze kleine details zorgen voor een huiselijke sfeer.