Navigatie

Een duurzaam kantoor met een circulaire inrichting

2022-04-12 09:53:54

Leestijd: 3 minuten

Verduurzamen en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat bij veel bedrijven al jaren hoog op de agenda. Gelukkig maar, want zo werken we samen naar een betere wereld. Vaak wordt gedacht dat de stap van lineair naar circulair niet eenvoudig te realiseren is. Toch kunt u met diverse kleine aanpassingen binnen uw organisatie al een verschil maken. Wilt u weten hoe u een kantoor duurzaam en circulair inricht? Lees dan onderstaand artikel!

Wat houdt een circulaire economie in?

De kringloop sluiten. Dat is het doel van een circulaire economie. Door grondstoffen en materialen opnieuw te gebruiken, maken we de cirkel weer rond. Niet alleen op zakelijk gebied kunt u deze lifestyle toepassen, uiteraard ook thuis. Want een circulaire economie is geen concept. Het is een manier van leven. Om de natuur en het milieu om ons heen te beschermen is er een gezamenlijke verandering in onze levensstijl nodig. Door te hergebruiken en te recyclen kunt u innovatief produceren. En dit levert weer extra werkplekken, nieuwe producten en dus geld en energie op.

Duurzame kantoorinrichting

Draag met een circulair ingericht kantoor bij aan een betere wereld

Ook met de inrichting van uw kantoor kunt u een verschil maken. We hebben hieronder drie tips opgesteld die u helpen uw werkomgeving duurzaam en circulair in te richten.

1. Benut wat u heeft

Wilt u de overstap maken van lineair naar circulair? Goed bezig! De eerste stap is het bepalen van de waarde van de producten en meubels die in het interieur staan. Een waardebepaling voor het kantoormeubilair eigenlijk. Voordat zomaar besloten wordt dat alle bureaus worden afgeschreven, is het aan te raden om te inventariseren welke waarde de huidige inrichting nu nog heeft. Zijn er producten die hersteld kunnen worden? En welke meubels kunnen ergens anders een tweede leven krijgen? Deze inventarisatie levert een flinke kostenbesparing én verspilling op.


2. Hergebruik of revitaliseer

Hergebruik vormt een van de belangrijkste pijlers binnen circulaire inrichtingen. Bureaus en bureaustoelen worden al snel afgeschreven, terwijl deze nog prima op te knappen zijn. Een nieuw blad maken of het opnieuw stofferen van een stoel zijn hier perfecte voorbeelden van. Maar lang niet al het kantoormeubilair is even makkelijk om te hergebruiken. Revitaliseren is tevens een optie. Dit houdt in dat bepaalde functionerende onderdelen van een product worden gebruikt om een nieuw product van te maken. Het nieuwe product kan een tweede leven krijgen in het kantoorinterieur.


3. Kies voor tweedehands kantoormeubilair

Als de waardebepaling en inventarisatie zijn uitgevoerd, weet u welke meubels en andere accessoires nog ontbreken. Deze zullen nog aanschaft moeten worden. Kies bijvoorbeeld voor tweedehands kantoormeubilair of refurbished meubilair. Deze artikelen verkeren vaak nog in een uitstekende staat en kunnen nog jaren mee.

Zetje in de rug nodig? Vraag het Officetopper!

Wilt u met uw bedrijf overstappen van een lineaire inrichting naar een circulaire inrichting? Of heeft u moeite met het vinden van circulair kantoormeubilair? Officetopper voorziet u graag van totaaloplossing. In ons assortiment vindt u een grote selectie aan gebruikte bureaustoelen, gebruikte bureaus, gebruikte stoelen, gebruikte kasten en nog veel meer!