Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Een circulaire kantoorinrichting bij Astrata in Eindhoven

2023-04-06

Onlangs hebben we een mooi project mogen realiseren in samenwerking met Astrata op de High Tech Campus in Eindhoven. Hierbij hebben wij het tweedehands meubilair uit het oude pand gehaald en overgenomen. Vervolgens hebben we het nieuwe kantoor van Astrata, ook op de High Tech Campus, ingericht. Voor de inrichting van het nieuwe kantoor is de keuze gevallen op gebruikt meubilair. Ook is het aantal werkplekken aanzienlijk vermindert. Benieuwd naar wat de reden hiervoor is? En wat de resultaten zijn? U leest het in deze blog.

Uithuizing van oude meubilair

Een groot onderdeel van dit project is het uithuizen van het gebruikte meubilair uit het oude pand, op de High Tech Campus in Eindhoven, wat niet meer gebruikt zal worden door Astrata. Het betreft 70 werkplekken, een aantal bureaustoelen, 60 lockers, kasten en meer. Dit meubilair zal niet worden afgevoerd als afval, maar de bureaus worden netjes gedemonteerd en alle spullen worden zorgvuldig uit het pand gehaald. Bij Officetopper hebben we namelijk een breed assortiment aan gebruikt meubilair, daarom zijn deze spullen van Astrata van harte welkom.

Hierdoor dragen wij, maar ook een Astrata, bij aan circulariteit. In ons magazijn worden de producten namelijk functioneel gecheckt en gerepareerd waar nodig en waar mogelijk. Vervolgens wordt dit meubilair gefotografeerd, opgeslagen en op de website gezet, klaar voor een nieuw leven. Naast de belangrijke bijdrage aan circulariteit heeft het voor Astrata ook een financieel voordeel. Het oude meubilair heeft namelijk nog waarde wat wordt meegenomen bij de afname van het meubilair voor het nieuwe pand.

Het uithuizen van de gebruikte bureaus

Nieuwe kantoor

Het nieuwe kantoor bevindt zich ook op de High Tech Campus in Eindhoven. Deze is aanzienlijk kleiner dan de oude ruimte. Hier passen dan ook een stuk minder werkplekken in, hoewel het werknemersaantal niet per se is gekrompen. Het nieuwe pand bevat ongeveer 25 flexibele werkplekken. Een van de belangrijkste beweegredenen voor de vermindering van werkplekken is de hedendaagse hybride werksituatie. Werknemers werken vaker deels thuis waardoor niet iedereen tegelijk op kantoor aanwezig is. Het aantal werknemers en werkplekken hoeft dan ook niet precies overeen te komen. Daarnaast krijgt Astrata meer personeel van buiten de regio Eindhoven. Voor hen is het flexwerken een ideale oplossing zodat ze niet iedere keer ver hoeven te reizen om op kantoor te werken.

De keuze voor gebruikt meubilair

Zoals eerder benoemd vindt Astrata circulariteit en duurzaamheid belangrijk. Daarom was de afname van het oude meubilair door Officetopper gewenst. Voor de inrichting van het nieuwe pand viel de keuze op tweedehands meubilair. Echter moest dit, met het oog op het flexwerken, aan bepaalde eisen voldoen. Doordat er dus meerdere mensen op verschillende dagen aan dezelfde bureaus werken, is de verstelbaarheid hiervan essentieel. Werknemers moeten namelijk het bureau gemakkelijk op de juiste hoogte kunnen plaatsen voor een ergonomische werkhouding. Slingerverstelbare bureaus zijn hiervoor een uitkomst. Daarnaast zijn de werkplekken van 180cm naar 160cm gegaan en is er voor een frisse ahorn kleur gekozen ten opzichte van de oude grijze bureaus. Een verfrissing én upgrade in flexibiliteit.

Zo zijn de diverse aspecten zoals het belang van circulariteit, de verstelbaarheid van de bureaus en het kostenplaatje in overweging genomen waarna de keuze is gevallen op gebruikte slingerverstelbare werkplekken. Daarnaast zijn er ook nog enkele elektrisch verstelbare zit-sta bureaus afgenomen. Deze bestaan uit een nieuw onderstel in combinatie met een gebruikt blad.

“De samenwerking met Officetopper is professioneel en adequaat verlopen. Het feit dat we tot een mooie, circulaire oplossing zijn gekomen is super fijn. We kunnen ons oude meubilair inleveren en flexibele, gebruikte werkplekken afnemen. Top geregeld.”

Slingerverstelbare en elektrisch verstelbare flexwerkplekken

Wij zijn er ook voor u!

Wilt u ook kijken naar circulaire oplossing voor uw inrichting? Of bent u benieuwd geworden naar wat we kunnen betekenen voor een geheel nieuwe inrichting? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Daarnaast bent u van harte welkom in onze showroom, als u een afspraak maakt zorgen wij dat er iemand aanwezig is die u kan helpen.

Flexibele kantoortuin

Bereikbaar via WhatsApp!

×

We zijn ook bereikbaar via WhatsApp! Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.