Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

De voordelen van ergonomische kantoormeubelen

2023-05-10

De mensen met een kantoorbaan spenderen een groot deel van hun leven achter een bureau. Het is dan ook belangrijk dat deze werkplek zo comfortabel en ergonomisch mogelijk ingericht wordt. Ergonomische kantoormeubelen zorgen voor dat een gebruiker gezond, comfortabel en productief te werk kan gaan. In dit blog zullen we de voordelen van ergonomische kantoormeubelen onder de verder toelichten en laten zien waarom investeren in een ergonomische werkplek de moeite waard is.

Verbetering van de lichaamshouding

elektrisch verstelbare zit-sta bureaus

Een van de belangrijkste voordelen van ergonomisch kantoormeubilair is dat het zorgt voor een verbeterde houding van uw lichaam. Ergonomie betekent namelijk de wetenschap die zich richt op het afstemmen van hulpmiddelen en omstandigheden op de eigenschappen van de mens. In een kantoorsetting betekent dit dus dat een bijvoorbeeld een bureau en bureaustoel dusdanig kan worden ingesteld dat u een gezonde lichaamshouding kunt aannemen. Bij een bureaustoel kunt u denken aan verstelbare armleggers zodat uw armen prettige ondersteuning krijgen, een verstelbare zithoogte zodat uw benen de juiste houding hebben en een in hoogte verstelbare rug zodat uw schouders goede ondersteuning hebben.

Verhoogde productiviteit

Een gezonde en comfortabele werkomgeving heeft een directe invloed op de productiviteit van werknemers. Wanneer je vrij bent van pijn en ongemak, kun je je beter concentreren op je taken en effici├źnter werken. Ergonomische bureaustoelen met goede ondersteuning verminderen vermoeidheid en zorgen ervoor dat je langer geconcentreerd kunt blijven. Daarnaast bevorderen ergonomische bureaus een georganiseerde werkplek, waardoor je gemakkelijker toegang hebt tot al je benodigdheden en je workflow soepeler verloopt.

Goede bloedcirculariteit en verhoogd energieniveau

Ergonomische meubelen zorgen er dus voor dat u een prettige werkhouding kunt aannemen. Doordat het meubilair geheel naar eigen wens kan worden ingesteld, voorkomt dit gevoelloosheid en vermindert het risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals trombose doordat u een houding aan moet nemen die niet prettig is. Zo'n goede en actieve houding zorgt voor een hoger energieniveau. Daarnaast zijn er specifieke meubelen die helpen bij het aannemen van een actieve houding. Denk aan zit-sta bureaus waarmee u gemakkelijk wisselt tussen zittend of staand werken, maar ook een zit-sta kruk zorgt voor een actieve werkhouding. 

ergonomische zit-sta kruk

Het belang van ergonomie

Gebruik maken van de juiste ergonomische kantoormeubelen heeft positieve invloed op de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van werknemers. Daarom is het investeren in ergonomisch kantoormeubilair ook een investering in het personeel. Heeft u specifieke vragen? Of hulp nodig bij het kiezen van de juiste meubels? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen en bent u van harte welkom in onze showroom waar onze werknemers voor u klaarstaan met deskundig advies!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.