Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

De opkomst van flexwerken en inrichtingstips voor een flexibel kantoor

2023-12-14

In de afgelopen jaren is flexwerken steeds populairder geworden. Steeds meer mensen werken niet meer fulltime op kantoor, maar kiezen voor een flexibele werkplek. Dit kan thuis zijn, op een coworking-locatie of op een kantoor van de werkgever. Er zijn verschillende redenen voor de opkomst van flexwerken. Een belangrijke reden is dat het werknemers meer flexibiliteit biedt. Ze kunnen zelf bepalen waar en wanneer ze werken. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en een betere werk-privébalans. Een andere reden voor de opkomst van flexwerken is dat het voor werkgevers kostenbesparend kan zijn. Ze hoeven minder kantoorruimte te huren als werknemers niet meer fulltime op kantoor werken.

Flexwerken heeft ook gevolgen voor de inrichting van kantoren. Kantoren worden steeds meer ingericht op flexibiliteit. Er zijn bijvoorbeeld meer open ruimtes waar werknemers kunnen samenwerken of zich kunnen concentreren. Ook zijn er vaak flexibele werkplekken waar werknemers kunnen werken wanneer ze willen. Als u een flexibel kantoor wilt inrichten, is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van alle werknemers. Dit betekent dat u een omgeving moet creëren die diversiteit en flexibiliteit ondersteunt. In dit blog geven we tips voor het inrichten van een flexibel kantoor.

Een open en aanpasbare ruimtelijke indeling

Open ruimtes zijn goed voor samenwerking en brainstormen, maar werknemers hebben ook behoefte aan rust. Daarom is het belangrijk om ook ruimtes te creëren waar werknemers zich kunnen concentreren. Dit kunnen stille werkplekken of geluidsdichte kamers zijn. Flexibele oplossingen, zoals scheidingswanden of verplaatsbare meubels, kunnen helpen om verschillende zones te creëren zonder de flexibiliteit te beperken.

Flexibele meubels

Het aanbieden van diverse werkplekken

Het aanbieden van diverse werkplekken is cruciaal om werknemers de mogelijkheid te geven om de ideale omgeving te kiezen waarin ze het meest productief zijn. Dit omvat niet alleen stilteruimtes voor geconcentreerd werk en gezamenlijke werkplekken voor samenwerking, maar ook vergaderruimtes voor formele bijeenkomsten en loungeruimtes voor ontspanning en informele gesprekken. Door deze verscheidenheid aan werkruimtes te bieden, geeft u werknemers de vrijheid om de omgeving te kiezen die het beste past bij hun werkstijl en behoeften, wat de algehele productiviteit en tevredenheid kan verhogen.

Akoestische belcel

Zorg voor een sterke internetverbinding

Een betrouwbare wifi-verbinding is een must. Zo kunnen werknemers overal in het kantoor zonder problemen met elkaar communiceren en samenwerken. Ook is het belangrijk dat er voldoende stopcontacten en oplaadpunten beschikbaar zijn voor alle apparaten. Zo kunnen werknemers hun laptops, tablets en telefoons overal opladen. Een goed uitgeruste technologische omgeving biedt werknemers de flexibiliteit om te werken waar en wanneer ze willen. Het bevordert ook een soepele workflow, omdat werknemers altijd en overal toegang hebben tot de informatie en tools die ze nodig hebben

Natuurlijke elementen

Het toevoegen van licht en groen kan een positieve invloed hebben op de werkomgeving. Voldoende licht heeft bewezen de stemming en productiviteit te verbeteren, terwijl planten de luchtkwaliteit kunnen verbeteren en stress kunnen verminderen. Het gebruik van grote ramen, planten en groene ruimtes draagt bij aan een gezonde en inspirerende werkomgeving, wat kan leiden tot een betere focus en welzijn van de werknemers. Het is bewezen dat werknemers in een omgeving met natuurlijke elementen zich gelukkiger en meer verbonden voelen met hun werkplek, wat de algehele werkervaring ten goede komt.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.