Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

De nieuwe vergaderruimte: productief, inspirerend en comfortabel

2021-08-25

Leestijd: 4 minuten

De hybride werkomgeving is in een razend tempo ontzettend populair geworden. In deze situatie bepalen werknemers, op basis van de uit te voeren taken, op welke plek zij werken. Dit kan thuis zijn, maar ook op kantoor. Het kantoor fungeert in deze als ontmoetingsplek – waar de taken worden uitgevoerd waarbij fysieke ontmoetingen noodzakelijk zijn. En dus dienen de vergaderruimtes als absoluut middelpunt van de nieuwe, hybride kantooromgeving.

Thuis of op kantoor?

Een weekmeeting, overleg met uw directe collega of het wegwerken van de dagelijkse taken. Met een goede internetverbinding kunnen heel wat werkzaamheden vanuit huis worden uitgevoerd. Toch blijven er altijd een aantal zaken waarbij fysiek overleg van belang is. Denk aan een brainstorm, een strategische sessie of het opzetten van een creatief concept. Een persoonlijk gesprek met de leidinggevende, een overleg over die ene klant of het voorbereiden van een belangrijke pitch. En juist dan is het wel zo fijn als er ruimtes zijn ingericht om deze taken uit te voeren. Een ruimte waar in stilte samenwerken, of juist meetings met een groep collega’s, gefaciliteerd wordt.

Meer weten over uw kantoorinrichting bij het hybride werken? Lees: Uw kantoor voorbereiden op hybride werken? 3 tips voor een goede basis.

Vergaderruimte bij hybride ruimte

Een inspirerende vergaderruimte

Lange tijd was het voldoende als de ruimte werd ingericht met een stel vergaderstoelen rondom een vergadertafel. Deze tijd hebben we ondertussen ver achter ons gelaten. Aangezien de werknemer nu de keuze heeft om óf op kantoor óf thuis te werken, zal de kantooromgeving zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt moeten worden. Nu we het kantoor als ontmoetingsplek gaan zien, zal de vergaderruimte hier ook in moeten passen. Een laagdrempelige, fijne ruimte, dus. Een plek waar gezorgd wordt voor inspiratie, comfort en een hoge productiviteit.

Informele plekken met comfortabele vergaderstoelen

Een vergaderruimte is immers dé plek waar samenwerking en sociale interactie plaatsvindt. En dus zijn informele vergaderplekken hiervoor ideaal. Comfortabele (design)stoelen passen perfect in zo’n vergaderruimte. Vergaderstoelen met zachte, of juist robuuste, stoffen en een mooi onderstel, met daarbij een relaxfauteuil, een comfortabele bank of de speelse én ergonomische zitballen.

De juiste vergadertafel

Vult u deze stoelen aan met een vergadertafel met massief houten of een melamine, houtlook blad? Dan verkrijgt u binnen een handomdraai een huiselijke, laagdrempelige werkomgeving. Als u daarbij ook nog kiest voor een tafel met een rond of ovaal blad, bevordert u óók nog het groepsgevoel en een actieve deelname aan de meetings. En dit geldt ook voor een bartafel of zit-sta vergadertafel. Het tussendoor afwisselen tussen staand en zittend overleggen zorgt namelijk voor een verhoogde concentratie én productiviteit.

Vergaderruimte met kleuraccenten

De aankleding van de vergaderruimte

Hoewel die meubels ontzettend belangrijk zijn, is de ruimte zelf – en de inrichting ervan – ook van hoge prioriteit. Voorop staat dat daglicht onmisbaar is in de vergaderruimte. Kunstmatig licht – of een te donkere ruimte – verlagen immers de productiviteit en creativiteit van uw werknemers. Daglicht is dus belangrijk – net als de aankleding van de ruimte. Creëer een huiselijke sfeer met een stel planten en warme verlichting.

Wilt u meer weten over de inrichting én aankleding van uw nieuwe vergaderruimtes? Wij denken graag met u mee - en geven advies op maat. Neem contact met ons op!

Kiezen voor een kleur

Ook kan een bepaalde kleur op de muur of in de accessoires zorgen voor een specifieke sfeer. Een blauwe kleur in de ruimte zorgt bijvoorbeeld voor meer discipline en past perfect in een ruimte waar formeel of analytisch gewerkt wordt, of waar vertrouwelijke gesprekken gevoerd worden. Wilt u een ruimte creëren waar ontspannen samengewerkt of bijgekletst kan worden? Kies dan voor groene accenten (denk aan de planten!). Juist een ruimte maken waar het bruist van de creativiteit en inspiratie? Kies dan voor geel, paars of oranje.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.