Navigatie

De juiste uitrusting voor een optimale workflow

2022-05-20

Leestijd: 3 minuten

We zitten vaak uren per dag achter een bureau te werken. Soms wel tot vijf of zes dagen per week, zo’n zeven uur per dag. Kortom, we brengen heel wat uurtjes door op kantoor of op de thuiswerkplek. Het is dan wel zo prettig dat er een workflow aanwezig is die werkt voor u. Is deze er op dit moment nog niet? Of merkt u dat de huidige systeem niet goed werkt? Onderstaande tips helpen met het creëren van een optimale workflow!

Ergonomie als basis voor een goede workflow

Er is steeds meer aandacht voor het welzijn van mensen die een zittend beroep uitoefenen. Te lang in de verkeerde houding zitten of onvoldoende beschikken over geschikte hulpmiddelen kan leiden tot serieuze gezondheidsklachten, zoals rugklachten of hoofdpijn. Ergonomisch werken groeit in populariteit onder zowel werknemers als werkgevers. Werknemers kunnen in een ergonomische werkplek beter, efficiënter werken en het zorgt voor meer werkplezier, wat de productiviteit ook ten goede komt. Bovendien neemt het ziekteverzuim af, wat in ruil gunstig is voor werkgevers.

Ergonomie vormt de basis voor een goede workflow. Ergonomisch (kantoor)meubilair levert hier een grote bijdrage aan. Juist het meubilair maakt het makkelijker om het werk uit te voeren.

Goede werkplek met ergonomisch meubilair

Flexibele zit-sta werkplekken

In een ergonomische werkomgeving zien we vaak flexibele werkplekken. Het is daarom belangrijk dat de bureaustoelen en bureaus in hoogte verstelbaar zijn. Zo kan iedere werknemer zijn of haar werk comfortabel uitvoeren en aanpassen naar eigen voorkeur. Een verstelbare bureaustoel kan zowel hoger of lager gezet worden en biedt voldoende ondersteuning in de rug. Een zit-sta bureau biedt de mogelijkheid om zittend werken af te wisselen met staan, wat de kans op rugklachten vermindert. Staand werken zorgt voor meer activiteit in de hersenen en meer productiviteit.

Zorg voor een inspirerende werkomgeving

Om een optimale workflow te creëren is niet alleen goed meubilair van belang. Een omgeving die inspireert en waarin u zich goed voelt, dat maakt ook een verschil. Heeft u een pand met veel open ruimtes? Overweeg dan eens akoestische scheidingswanden of panelen te plaatsen. Deze vangen veel geluid op, waardoor u minder geluidsoverlast heeft van kletsende collega’s bij het koffiezetapparaat, de klantenservice of het heen en weer lopen van mensen.

De workflow van uw thuiswerkplek

Maar ook thuis kunt u uw eigen inspirerende werkplek creëren om de workflow te verbeteren. Ergonomisch kantoormeubilair is zeker aan te raden om goed te kunnen werken. Zorg ervoor dat al uw benodigdheden binnen handbereik liggen en dat de ruimte is opgeruimd. Kleed de ruimte ook leuk aan en kies zorgvuldig uw plekje. Idealiter zit u dichtbij een raam. Voldoende licht krijgen draagt namelijk bij aan uw welzijn en productiviteit. Plaats een plantje, hang een schilderij op of steek een kaarsje aan; maak het zo huiselijk als u zelf wenst. Alles wat positief bijdraagt aan uw inspiratie, motivatie of productiviteit; doe het!

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!