Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

De impact van kleuren op kantoor

2023-05-31

Kleuren op kantoor kunnen de inrichting helemaal afmaken. Of er juist voor zorgen dat bepaalde items niet lekker naar voren komen. Daarom moet er goed gekeken worden naar welke kleuren gebruikt worden tijdens de inrichting van een ruimte. Achter elke kleur van de kleurencirkel zit een psychologie. Maar welke kleuren hebben een positieve invloed op de werknemers? Dat gaan we vertellen in dit blog.

kleurrijk kantoor

Betekenissen kleur

Iedere kleur brengt effecten met zich mee. Elke kleur heeft weer een andere invloed op bepaalde werkzaamheden. Over het algemeen zijn groen en blauw kleuren die veel terugkomen in kantoren. De kleur groen is optimaal voor op kantoor, het brengt rust, balans en stimuleert de creativiteit. Daarnaast wordt blauw vaak toegepast om te zorgen voor een rustige sfeer en het bevorderen van de concentratie van de werknemers.

Energie in een ruimte creëren? Dan raden wij de kleur geel of oranje aan, deze kleuren stimuleren de creativiteit en het geeft werknemers goede energie. Tot slot de kleuren rood en paars. Deze zijn ook geschikt voor kantoor, maar worden minder vaak toegepast. Ondanks de werkingen van rood en paars positief zijn, namelijk het stimuleren van actie en het helpen bij het maken van keuzes, zijn deze kleuren vaak té aanwezig in een ruimte. 

Kleurcontrast

Meerdere kleuren in een ruimte toepassen? Zorg dan voor een kleurcontrast. Een van de bekendste contrasten is het complementaire contrast. Dat houd in dat 2 kleuren toegepast worden die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel van Johannes Itten. Bijvoorbeeld oranje en blauw of rood en groen. Het toepassen van dit contrast zorgt ervoor dat de complementaire kleuren elkaar verstreken. Denk bijvoorbeeld aan een blauwe scheidingswand in combinatie met een oranje poef.

kleurencirkel van Itten

Adviezen van Officetopper

Kleur toevoegen in een ruimte is niet altijd gemakkelijk, daarom helpen wij u graag met het maken van de juiste keuzes. Wij ontvangen u graag in onze showroom. We hebben van alle kleuren en stoffen stalen aanwezig in onze showroom die u kunt zien en voelen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken, dan zorgen wij ervoor dat er een verkoper voor u klaar staat die u kunt voorzien van advies.

 

Bereikbaar via WhatsApp!

×

We zijn ook bereikbaar via WhatsApp! Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.