Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

De beste manieren om kabels op kantoor te managen

2024-04-29

Het netjes houden van kabels op kantoor is belangrijk voor zowel de uitstraling als de veiligheid en efficiëntie. In deze blogpost geven we u handige tips om af te rekenen met rommelige kabels, zodat u werkplek er netter uitziet en alles soepeler werkt.

Aan de slag met kabelmanagement op uw bureau

Begin met het uitschakelen van de stroom van alle kabels die u wilt opruimen. Dit voorkomt ongelukken zoals kortsluiting of elektrische schokken. Zet vervolgens al uw apparatuur op de plek waar ze horen, met de kabels aangesloten. Zorg ervoor dat de kabels lang genoeg zijn voordat u ze netjes wegwerkt. Gebruikt u een zit sta bureau? Zorg dan dat de kabels lang genoeg zijn om de beweging van zitten naar staan te maken. Stel uw bureau in op de hoogste stand voordat u de kabels vastmaakt.

1. Gebruik kabelgoten

Een eenvoudige en effectieve manier om uw kabels op te ruimen, is het gebruik van kabelgoten. Deze goten plaatst u onder uw bureau, waardoor u kabels netjes georganiseerd en uit het zicht blijven. Onze universele kabelgoot is de ideale oplossing voor een opgeruimde werkplek. Deze is beschikbaar in wit, aluminium en zwart en kan makkelijk onder uw bureaublad gemonteerd worden.

2. Kabelklem

Kabelklemmen voor bureaus organiseren en beveiligen kabels efficiënt onder het bureaublad, vergelijkbaar met een kabelgoot. Deze klemmen, beschikbaar in diverse maten en materialen, passen bij verschillende kantoormeubelen en kabeltypen. Ze houden kabels op hun plaats, voorkomen slijtage en verlengen zo de levensduur, wat kosten bespaart. Bovendien draagt hun gebruik bij aan een opgeruimder kantoor. Kabels worden strak langs het bureaublad geleid, zonder in de weg te hangen, wat zorgt voor een georganiseerde werkplek.

3. Kabelgrip

Heeft u allemaal kabels onder uw bureau liggen die u graag wilt wegwerken? Met de kabelgrip kunt u dit eenvoudig realiseren. De kabelgrip houdt de kabels netjes bij elkaar, zodat ze niet meer over de grond slingeren. Zo voorkomt u dat kabels sneller slijten of kapot gaan.

4. Kabelslurf

Heeft u kabels of elektrische bedrading ondergronds aangelegd? De kabelslurf is dan ideaal om deze kabels netjes naar de vloer te geleiden. Deze wordt aan de achterkant van het bureau bevestigd en is voorzien van een verzwaarde voet die stabiliteit op de grond garandeert. De 'wervels' van de kabelslurf zorgen voor een ordelijke geleiding van de kabels.

5. Kabeldoorvoerdop

De kabeldoorvoerdop is te monteren in het bureaublad, en biedt een afgesloten plek om kabels door het blad te voeren. Ideaal bij bureaus die bijvoorbeeld tegen de muur staan, waardoor aan de achterzijde van het blad geen ruimte is om kabels weg te voeren.

6. Markeren van kabels

Het markeren van uw kabels kan een aanzienlijke tijdsbesparing opleveren bij het oplossen van problemen of het uitvoeren van upgrades. Gebruik kleurcodes of etiketten om eenvoudig te identificeren welke kabel waar naartoe loopt. Dit is erg nuttig in uitgebreide kantoren met veel apparaten.

7. Draadloze technologie

Overweeg waar mogelijk het gebruik van draadloze technologieën. Draadloze muizen, toetsenborden en zelfs opladers kunnen de hoeveelheid kabels aanzienlijk verminderen. Hoewel niet altijd haalbaar, kan het in sommige gevallen een elegante oplossing bieden.

8. Regelmatig controleren

Zorg ervoor dat u regelmatig een controle van uw kabelbeheer inplant. Door dit een vast onderdeel van de bedrijfscultuur te maken, voorkomt u dat de situatie met de kabels uit de hand loopt. Bovendien is dit het ideale moment om beschadigde kabels te vervangen en updates door te voeren waar nodig.

Efficiëntere werkomgeving

Goed kabelmanagement verbetert niet alleen de uitstraling en de veiligheid van een kantoor, maar het draagt ook bij aan een efficiëntere en meer storingsvrije werkomgeving. Met deze tips kunt u een overzichtelijke en professionele uitstraling behouden die past bij een moderne bedrijfsomgeving.

Tips voor kabelmanagement

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.