Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

De akoestiek in uw kantoortuin verbeteren?

2022-10-21

Leestijd: 4 minuten

Een grote, open ruimte waarin u met uw team of gehele organisatie werkt; de kantoortuin. Ideaal voor een vlotte en soepele samenwerking, want iedereen is binnen handbereik en de lijntjes zijn daardoor kort. Toch is het al gauw funest voor de concentratie en productiviteit. Want: geluidsoverlast. Zeker als er nog weinig is gedaan aan de akoestiek. Maar hoe slaat u nu een goede slag met het verbeteren van de akoestiek in uw kantoortuin? We geven u een aantal tips.

Het belang van een goede akoestiek

De kantoortuin was dé vervanger van het ‘hokjeskantoor’. Zo ontstond er een open ruimte waarin met minimaal twaalf personen werd gewerkt, zodat de samenwerkingen werden versoepeld en de lijntjes flink verkort werden. Toch heeft de kantoortuin één groot nadeel. Zo’n grote, open ruimte waarin een hoop mensen werken, is namelijk niet erg bevorderlijk voor de akoestiek. Een praatje met een collega, een telefonisch overleg of zelfs het rammelen van een toetsenbord: met een slechte akoestiek ontpopt het zichzelf al gauw tot flinke overlast. Zo erg, dat kantoortuinen zelfs kunnen leiden tot een toename van het ziekteverzuim. En dus is een verbeterde akoestiek haast een must. Niet alleen voor het terugdringen van het verzuim – ook voor het stimuleren van de productiviteit, energie en concentratie.

Verbeter de akoestiek in uw kantoortuin

Aanpassingen aan het plafond

Bij veel kantoortuinen is er sprake van een hoge ruimte om extra openheid te creëren. Juist die hoge plafonds kunnen zorgen voor een extra lange nagalmtijd van geluid. Daarom is het zaak om eerst het plafond goed onder de loep te nemen. In ons assortiment vindt u diverse oplossingen voor uw plafond, zoals akoestische plafondpanelen. Deze panelen zijn verkrijgbaar in een specifieke vorm, of juist als rechthoekig of vierkant paneel dat u horizontaal of verticaal in de ruimte hangt. Zo behoudt u tóch de openheid van de ruimte, terwijl het geluid minder de ruimte krijgt om te weerkaatsen. Liever geen panelen aan het plafond hangen? U kunt ook kiezen voor akoestische wandpanelen. Dit zorgt voor extra aankleding van uw ruimte, zonder dat u ruimte inlevert.

Meer rust en privacy op de werkplek

Als u met veel mensen in één ruimte werkt, kan dit niet alleen voor een hoop rumoer zorgen; ook zorgt het voor veel afleiding. Akoestische bureauscheidingswanden helpen bij het reduceren van dit rumoer, en zorgen tegelijkertijd voor meer rust en privacy. Zeker als u werkt met diverse werkeilanden, kunnen bureauscheidingswanden helpen bij een afscheiding tussen de verschillende bureaus. Deze wanden kunnen geplaatst worden in de breedte van het bureau, zodat een scheiding tussen twee bureaus tegenover elkaar gecreëerd wordt. Daarnaast zijn er ook zijpanelen die in de diepte van het bureau geplaatst kunnen worden. Dat maakt dat u ook twee bureaus naast elkaar van elkaar scheidt. Onze akoestische scheidingswanden zijn gevuld met akoestisch foam, dat geluid absorbeert en zo ervoor zorgt dat geluid niet weerkaatst kan worden. Dit maakt dat collega’s minder last hebben van ruis en elkaar beter kunnen verstaan bij een overleg.

De akoestiek verbeteren in de kantoortuin

Scheidingen tussen verschillende teams

Werkt u met verschillende teams in één open kantoortuin? Dan verbetert u ook de akoestiek door het plaatsen van staande of verrijdbare scheidingswanden. Deze scheidingswanden zijn ideaal om tussen de verschillende teams in te plaatsen, zodat u voor een rustige uitstraling zorgt en tegelijkertijd de akoestiek verbetert. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een oplossing die niet te hoog is, zodat u ook weer het open karakter van de ruimte behoudt en de binding tussen de teams niet verloren gaat.

Advies nodig? Neem contact op!

De hoeveelheid panelen en wanden is natuurlijk afhankelijk van het formaat van uw kantoortuin. Heeft u een grote ruimte en weet u niet waar te beginnen bij het aanpakken van de akoestiek? We denken graag met u mee voor een totaalplan op maat. Neem gerust contact met ons in, we plannen graag een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.