Navigatie
  • Bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Bezorg- & Montageservice in NL en BE
  • Beoordeling: 8.5 | 220 beoordelingen

Boost uw productiviteit door staand te werken, zo doet u dat

2023-07-06
Tegenwoordig spenderen we steeds meer tijd achter een bureau. Het is daarom belangrijk om manieren te vinden om onze productiviteit te verhogen en onze gezondheid te verbeteren. Een effectieve manier die steeds populairder wordt, is staand werken. In deze blogpost delen we enkele tips om uw productiviteit te verhogen door staand te werken.

Gezond werken door middel van staand werken

1. De voordelen van staand werken

Staand werken biedt verschillende voordelen voor zowel uw fysieke als mentale gezondheid. Het helpt uw bloedcirculatie te verbeteren, vermindert de kans op rugklachten en bevordert een gezonde houding.

2. Pas uw werkhouding aan

Bij het staand werken is het belangrijk om een goede werkhouding aan te nemen. Houd uw rug recht, schouders ontspannen en kijk recht vooruit naar uw computerscherm. Zorg ervoor dat uw bureau op de juiste hoogte is ingesteld, zodat uw armen in een comfortabele positie rusten en uw polsen niet worden belast.

3. Bouw geleidelijk op

Als u nog niet veel ervaring heeft met staand werken, is het verstandig om het langzaam op te bouwen. Begin met korte periodes te staan, bijvoorbeeld een halfuur of een uur per dagdeel. Luister naar uw lichaam en na verloop van tijd kunt u de duur van het staan geleidelijk verlengen.

4. Wissel regelmatig af van houding

Hoewel staand werken vele voordelen biedt, is het ook belangrijk om variatie te brengen in uw houding. Wissel regelmatig af tussen staan, zitten en bewegen. Maak gebruik van een zit-sta-bureau om uw werkhouding aan te passen, en neem korte pauzes om strekoefeningen te doen of een korte wandeling te maken.

5. Gebruik een zit-sta-bureau

Een zit-sta-bureau is een handig hulpmiddel om staand werken in uw dagelijkse routine op te nemen. Deze bureaus zijn in hoogte verstelbaar, waardoor u gemakkelijk kunt wisselen tussen staan en zitten. Bij Officetopper hebben we een uitstekend assortiment aan zit-sta-bureaus die aan al uw behoeften voldoen. Investeer in een kwalitatief hoogwaardig zit-sta-bureau dat eenvoudig aan te passen is aan uw lengte en voorkeur.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.