Navigatie

Waarom een akoestische belcel niet kan ontbreken in uw kantoor

2022-02-03

Leestijd: 3 minuten

Het hybride werken: hoe goed het thuiswerken ook bevalt – soms is het ook wel fijn om even onder de collega’s te zijn. En dus wordt nu regelmatig gekozen om enkele dagen richting kantoor te gaan om samen te werken, te brainstormen of even dat belangrijke overleg te plegen. Toch zorgt dit al gauw voor een rumoerige omgeving, en dat bevordert de productiviteit in de meeste gevallen niet. De oplossing? Een akoestische werkruimte of akoestische belcel. Een ruimte waarin u in alle rust kunt bellen, werken of overleggen. Maar wat zijn deze werkruimtes? En waarom heeft ook u ze in uw kantoorruimte nodig? We vertellen het in dit blog.

Akoestische werkruimtes in uw kantoor plaatsen

Moderne, open kantoorinrichtingen

Waar we eerst kantoren voornamelijk in hokjes inrichtten, is tegenwoordig een heel andere indeling gebruikelijk. Binnen de moderne werkomgevingen zijn open, lichte ruimtes namelijk steeds belangrijker – en wordt er juist zo min mogelijk gebruik gemaakt van ‘hokjes’. In zo’n open werkruimte kunnen teams eenvoudiger samenwerken, omdat elke collega altijd in de buurt zit. Doordat er weinig muren in de ruimte zijn, is er bovendien veel licht op de werkplekken. Veel voordelen dus.

Een verminderde productiviteit en concentratie

Toch kleven er ook wat nadelen aan. Want al die open ruimtes zorgen ook voor een hoop rumoer. Een pruttelend koffiezetapparaat, kletsende collega’s of die nét iets te luide radio. In de meeste gevallen geen probleem, tot u die stapel werkzaamheden in alle concentratie wil wegwerken – of dat belangrijke overleg of telefoontje in alle rust wil plegen. De akoestiek in een kantoorruimte is van grote invloed op de productiviteit, concentratie en motivatie van uw collega’s of werknemers. Een slechte akoestiek, of veel rumoer op de werkvloer, zorgt voor meer frustratie en een verlaagde productiviteit en energie: alle reden om dit goed aan te pakken, dus.

Een akoestische belcel in uw kantoor

Een akoestische belcel is dan de perfecte oplossing. Deze werkruimtes zijn losstaande, afgesloten ‘pods’ met akoestische panelen aan de binnenzijde, die u in een open ruimte plaatst. Ze zijn beschikbaar in verschillende formaten, waardoor u altijd een werkpod vindt die in uw kantooromgeving én bij uw wensen past. Zo zijn er bijvoorbeeld akoestische belcellen voor één persoon, maar ook akoestische pods van het formaat XL, waarin tot wel acht personen kunnen plaatsnemen. Als u binnen deze ruimte plaatsneemt, wordt het geluid van buitenaf flink gefilterd; ideaal als u in alle rust wil werken of telefoneren. Daarnaast wordt het geluid van vergaderingen of overleggen in de pod ook gefilterd naar buiten toe, waardoor werkende collega’s geen overlast ervaren van een uitgebreide vergadering of presentatie.

Akoestische belcel voor concentratiewerkplekken

Naar wens samen te stellen

Het grote voordeel aan een akoestische belcel is dat deze eenvoudig in een open ruimte geplaatst kan worden, zonder de openheid van deze ruimte te verliezen. Deze vergaderruimtes stelt u helemaal naar wens samen, doordat u keuze hebt uit zowel de kleuren van de buitenkant, als van de akoestische panelen aan de binnenzijde. Zo zorgt u er ook nog voor dat de akoestische vergaderruimte helemaal bij uw huidige interieur past!

Wenst u meer advies op het gebied van akoestische werkplekken? Neem dan gerust contact met ons op - we denken graag met u mee!

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!