Navigatie

Zó vies is uw toetsenbord – en dit doet u eraan

2019-11-25 13:27:30

Leestijd: 3 minuten

Een snelle boterham achter uw bureau, een koekje bij de koffie en een jarige die trakteert op worstenbrood. Achter ons bureau werken we heel wat voedsel (en drinken) weg. Onschuldig? Niet echt. Want met al dat eten kruimelen we flink – en onze handen worden er ook niet schoner op. En dus wordt het toetsenbord langzaamaan omgedoopt tot een nest van virussen en bacteriën.

De risico's van een vies toetsenbord

Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona blijkt zelfs dat er gemiddeld zo’n 260 bacteriën méér op een toetsenbord zitten dan op een wc-bril. Om het kort samen te vatten kunnen we dus wel stellen dat een toetsenbord vies is. Het risico van een vies toetsenbord? De kans op een griep of verkoudheid neemt sterk toe – vieze kantoren leiden zelfs tot zo’n 2% meer ziekteverzuim.

Zo maakt u uw toetsenbord schoon

Uw toetsenbord en muis regelmatig schoonmaken met een desinfecterend doekje of een lichtvochtige microvezeldoek, kan het aantal bacteriën al sterk verlagen. Uw handen regelmatig wassen, helpt ook al een hoop. Toch kan het zeker ook geen kwaad om uw toetsenbord eens grondig te desinfecteren. Maak uw toetsen bijvoorbeeld eens los of schud het toetsenbord goed uit. Hoe u dit doet? Nou, zo:

  • Stap 1 | Koppel uw toetsenbord los van uw computer of laptop. Draai het toetsenbord om (het liefst boven een afvalbak) en schud de kruimels eruit. Een extra tip? Klop een paar keer op de onderkant van het toetsenbord. De meeste kruimels komen er dan wel uit. Voor de laatste kruimels kunt u een fietspomp gebruiken.
  • Stap 2 | Maak een microvezeldoek licht- (!) vochtig – of pak een desinfecterend doekje – en veeg daarmee zacht over het toetsenbord. Dep de toetsen daarna droog met een droge doek of papieren doekje.
  • Stap 3 | Wikkel een schone, lichtvochtige microvezeldoek om een mes en steek deze voorzichtig tussen de toetsen om dit gedeelte te reinigen. Is het toetsenbord érg vies? Dan kunt u altijd overwegen om de toetsen voorzichtig van het toetsenbord te halen en onder de toetsen (en de toetsen zelf!) schoon te maken.
  • Stap 4 | Houd het toetsenbord schoon door stap 1 en 2 regelmatig te herhalen. Het liefst zelfs wekelijks! Was uw handen regelmatig om zo min mogelijk bacteriën te verspreiden. En probeer daarbij natuurlijk zo min mogelijk te eten achter uw bureau.

Tutorial: uw toetsenbord schoonmaken

Liever bekijken hoe het schoonmaken van een toetsenbord precies moet? Bekijk de tutorial! Let er hierbij wel op dat er verschillende soorten toetsenborden zijn: van mechanisch tot een laptoptoetsenbord. En per toetsenbord is de beste schoonmaakmethode natuurlijk ook weer verschillend…

Grote aanvraag?

×

Heeft u meerdere werkplekken nodig? Of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!

 

Meer informatie? Lees het op de pagina Complete kantoorinrichting.