Navigatie

5 belangrijke afwegingen bij het kopen van een nieuwe bureaustoel

2019-11-25 15:01:11

Leestijd: 4 minuten

Een goede, het liefst ergonomische, bureaustoel is onmisbaar als u regelmatig achter een bureau of beeldscherm werkt. Niet gek dus dat het kopen van een bureaustoel vaak als de lastigste opgave wordt gezien binnen de inrichting van een kantoor. Om u te helpen bij uw afweging tussen diverse stoelen, hebben wij vijf punten opgesteld waarmee u zeker rekening moet houden als u een bureaustoel gaat kopen.

Bureaustoel kopen bij Officetopper

1 | Wat is uw budget?

Als u zoekt naar een nieuwe bureaustoel, ziet u vast al gauw dat er ontzettend veel keuze is. Als u goed in kaart brengt wat uw budget is, vallen er al een hoop stoelen af. U kunt nu namelijk binnen een bepaalde pricerange zoeken. Kijk bijvoorbeeld eens tussen onze budgetbureaustoelen; deze stoelen zijn ideaal als u weinig op de stoel hoeft te werken. Werkt u minimaal 6 uur per dag op de bureaustoel? Kijk dan eens tussen onze ergonomische bureaustoelen. Heeft u een beperkt budget, maar zoekt u wel een bureaustoel met een uitgebreid pakket aan opties? Dan kunt u altijd een kijkje nemen tussen onze tweedehands bureaustoelen.


2 | Voor welke functie wordt de stoel gebruikt?

Dit punt ligt in het verlengde van het vorige punt. Want naast uw budget, is de functie die de stoel gaat vervullen ook belangrijk bij het uitkiezen van een bureaustoel. Als er minimaal 6 uur per dag gebruik wordt gemaakt van de stoel, is het belangrijk dat de stoel geheel naar wens van de gebruiker afgesteld kan worden. Bij werkzaamheden als bewaking of monitoring – of andere functies die 24 uur per dag worden uitgevoerd – is het verstandig op een stoel te kiezen die aangepast is op dit intensieve gebruik. Daarvoor hebben wij 24-uurs stoelen. Zoekt u juist een stijlvolle bureaustoel voor de directie? Dan kunt u kijken tussen onze directiebureaustoelen.

Verschillende functies en opties van bureaustoelen

3 | Welke opties heeft de bureaustoel?

Bij een goede bureaustoel heeft u de mogelijkheid om de stoel geheel naar wens te verstellen. Denk aan de zithoogte, de zitdiepte, de rughoogte of zelf een lendesteun. Ook bezit de stoel bij voorkeur over synchroonmechaniek en kunnen de armleuningen versteld worden. Al deze opties zorgen er namelijk voor dat uw lichaam de juiste houding heeft én houdt tijdens het zitten. Tijdens het zoeken naar een bureaustoel, is het dus belangrijk om te weten over welke in- of verstelbare opties hij bezit.


4 | Online bestellen of eerst zelf uitproberen?

Het online bestellen van een bureaustoel is lekker snel en gemakkelijk. Een nadeel is echter dat u niet weet hoe de stoel zit. En nee, dit is ook geen probleem als u weinig op de bureau zit. Maar, als u minimaal 6 uur per dag gebruik gaat maken van de stoel, raden wij zeker aan om eerst te komen proefzitten in onze showroom. Doet u een nabestelling? Dan weet u al precies wat u kunt verwachten en kunt u de stoel(en) uiteraard online bestellen.


5 | Nieuw of gebruikt?

In onze webshop heeft u de keuze uit een nieuwe of een gebruikte bureaustoel. Houdt het bedrijf waar u werkzaam bent zich bezig met circulair inrichten? Of staat duurzaamheid hoog op het prioriteitenlijstje? Dan zijn onze gebruikte bureaustoelen dé perfecte oplossing. Een andere optie wat betreft circulair inrichten, zijn onze Therapod-bureaustoelen. Als u deze stoelen niet meer gebruikt en terug inlevert bij de fabrikant, ontvangt u namelijk een end-of-life-circle vergoeding van €50,- per stoel; zo kan de fabrikant delen van de stoel opnieuw gebruiken voor nieuwe stoelen!

Hulp nodig? Vraag advies!

Vindt u het ook ná het lezen van deze tips maar lastig welke stoel u wilt kiezen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en vraag advies; onze vakkundige medewerkers helpen u graag bij het uitkiezen van de stoel die het beste bij uw wensenlijstje pas. Dit kan uiteraard zowel telefonisch als in onze showroom.