Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

5 tips voor een gastvrije ontvangstruimte

2023-08-17

De ontvangstruimte van uw kantoor is de eerste kennismaking die bezoekers hebben met uw bedrijf. Het is daarom belangrijk om een vriendelijke en uitnodigende sfeer te creëren die een positieve indruk achterlaat. Hier zijn vijf tips om een gastvrije ontvangstruimte te creëren:

Receptbalie

De receptie is het middelpunt van de ontvangstruimte en verdient bijzondere aandacht.
Zorg ervoor dat klanten een warme welkom krijgen van vriendelijke receptionisten, en dat uw medewerkers op de hoogte zijn van geplande afspraken van verwachte bezoekers. Een glimlach en persoonlijke begroeting kunnen het verschil maken. Daarnaast draagt een ordelijke en overzichtelijke balie ook bij aan het versterken van de professionele uitstraling en het vormt een duidelijke plek waar bezoekers zich kunnen melden.

Een gastvrije ontvangstruimte

Prettige zithoek

Wanneer uw gasten even moeten wachten, is een gezellige zithoek een perfecte oplossing. Comfortabele stoelen, wachtbanken en bijzettafels met leesmateriaal dragen bij aan een plezierig wachtmoment. Bij het kiezen van meubilair voor uw entree, is het van belang om te letten op zowel het zitcomfort als de interieurstijl die bij uw bedrijf past.

De juiste verlichting

De verlichting in uw ontvangstruimte heeft grote invloed op de sfeer en hoe mensen zich voelen. Licht kan opvrolijken en helpt ook bij betere concentratie. Natuurlijk daglicht is het beste, maar als dat niet genoeg beschikbaar is, is het belangrijk om voldoende lampen te hebben om donkere plekken te voorkomen. Wit licht is beter dan geel licht, omdat het zorgt dat mensen energieker voelen.

Akoestiek

Rust is erg belangrijk in een ontvangstruimte. Het laatste wat u wilt, is dat uw bezoekers bij aankomst een opgejaagd gevoel ervaren. Als gasten aankomen, is het ideaal om ze te verwelkomen in een aparte ruimte. Als dat niet mogelijk is, kunt u een rustige omgeving creëren die een gevoel van kalmte uitstraalt. Dit bereikt u door het gebruik van kalme kleuren en het verbeteren van de akoestiek. Akoestische scheidingswanden of panelen zijn hierbij nuttig. Vooral in een ruimte die niet gescheiden is van de rest van de werkplek, bieden deze geluiddempende oplossingen een prettige uitkomst. Zo kunnen bezoekers vrijuit praten zonder zich druk te maken over het storen van medewerkers, en worden ze ook niet afgeleid door geluiden van elders op kantoor.

Comfortabele sfeer

Tijdens het wachten is het fijn voor klanten om wat afleiding te hebben, zodat de wachttijd minder lang lijkt. Denk aan het plaatsen van een bijzettafel met leesmateriaal zoals tijdschriften en kranten. Een televisiescherm aan de muur is vaak populair en biedt tevens de kans om uw bedrijfsactiviteiten te tonen. Posters aan de muur zorgen voor iets moois om naar te kijken, evenals opvallende elementen zoals designlampen. Vergeet niet om ruimte te creëren waar klanten kunnen genieten van een drankje, bijvoorbeeld door een koffiehoek met een waterdispenser in te richten. Daarnaast kan het waardevol zijn om aandacht te schenken aan kleine details, zoals een kapstok, een prullenbak en zelfs planten, die de ruimte extra gezelligheid en een groene uitstraling kunnen geven.

Bij een aangename ontvangstruimte draait het om het creëren van een positieve eerste indruk en het tonen van uw zorg voor een hartelijke ontvangst van uw bezoekers. Door te letten op de inrichting van de receptie, de verlichting, de akoestiek en de accessoires, kunt u een gastvrije omgeving creëren die de kernwaarden van uw bedrijf uitstraalt en bezoekers met een glimlach verwelkomt.

Ontvangstruimte met akoestische panelen

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.