Navigatie

5 onmisbare kantooraccessoires op uw werkplek

2022-03-21

Leestijd: 4 minuten

Bij het inrichten van een werkplek wordt al gauw gedacht aan de standaard, essentiële zaken. Een bureau? Check. Goede bureaustoel? Check. Computer, laptop of ander werkstation? Ook aan gedacht. Klaar om te werken? Zeker. Tóch is niets minder waar. Want hoewel een bureau, bureaustoel en computer essentieel zijn om te kunnen werken – zonder wordt immers nogal lastig – zijn enkele kantooraccessoires óók essentieel om uw werk goed uit te kunnen voeren. In deze blog vertellen we u welke 5 kantooraccessoires onmisbaar zijn op uw werkplek!

Zorgen voor een gezonde werkhouding

Op een ergonomische werkplek zijn een goed bureau en een ergonomische bureaustoel essentieel. Toch worden de goede eigenschappen van dit meubilair tenietgedaan als u deze niet op een juiste manier gebruikt – en zeker als het aannemen van een juiste werkhouding haast onmogelijk is, doordat uw beeldscherm niet op de juiste manier is afgesteld. Het is belangrijk dat de bovenste rand van uw beeldscherm op ooghoogte staat. Alleen dan kunt u namelijk zorgen voor een goede werkhouding; met een rechte rug en afhangende schouders.

Uw monitor op de juiste hoogte

Heeft u een losse monitor op uw werkplek staan? Dan kunt u deze op de juiste hoogte plaatsen door deze te bevestigen op een monitorarm. Een monitorarm is over het algemeen in hoogte én diepte verstelbaar, waardoor u er eenvoudig voor zorgt dat uw monitor op de juiste hoogte en juiste afstand hangt. Heeft u enkel een laptop? Kies dan voor een laptopstandaard, zodat u uw laptopscherm eveneens op de juiste hoogte kunt plaatsen.

Monitorarm voor uw werkplek

Voorkom overbelaste ogen

Branderige, droge ogen, wazig zien en een algemeen vermoeid gevoel. Iedereen heeft er wel eens last van na een lange dag werken. Vervelend? Zeker. Maar ook eenvoudig te voorkomen. Het zijn namelijk allemaal alarmbellen die aangeven dat u uw ogen flink overbelast hebt. Te lang naar een scherm kijken, weinig afwisseling en te weinig licht zijn voorbeelden van oorzaken. Er zijn verschillende manieren om deze overbelaste ogen te voorkomen. Eén daarvan is de juiste verlichting. Natuurlijk is daglicht key op de werkplek. Toch is dit niet altijd voldoende – zeker in de winter. Een bureaulamp is dan sowieso een goed idee. Uw ogen hoeven zich dan niet te focussen op het verlichte beeldscherm, doordat de voorwerpen eromheen ook verlicht zijn. Dat scheelt al een hoop!

Een ergonomisch toetsenbord en muis

Als u een computer heeft, is het normaal dat u werkt met een los toetsenbord en een losse muis. Bij een laptop is dit minder standaard. Toch is het ook bij het werken met een laptop essentieel om toetsenbord en muis los van uw laptop te gebruiken – zeker als u de laptop op een laptopstandaard plaatst. Op die manier kunt u een ergonomische houding aannemen. Een ergonomisch toetsenbord en muis zorgen er namelijk voor dat u de armen op de juiste manier op uw bureaublad kunt laten rusten. Daarnaast kunt u deze op de juiste plaats op uw bureaublad zetten, waardoor u uw nek en schouders helpt ontspannen. Kies voor een ergonomische muis om polsklachten te voorkomen; deze muis zorgt immers voor de juiste, natuurlijke stand van de pols, zodat u deze niet overbelast. Wel zo fijn als u een hele dag achter uw computer werkt.

Kantooraccessoires op werkplek

Een knap staaltje kabelmanagement

Een opgeruimde werkplek zorgt ervoor dat u zich beter kunt concentreren en uw productiviteit omhoogschiet. Eén van de basiselementen van de opgeruimde werkplek is een knap staaltje kabelmanagement. Niemand wordt gelukkig van loshangende kabels en een kabelbrei op het bureau – het oogt namelijk rommelig én neemt veel ruimte in. Met een kabeldoorvoerdop sluist u alle kabels van uw bureaublad weg, en met een kabelgoot of kabelklemmen zorgt u ervoor dat de kabels ook onder het bureau netjes worden weggewerkt. Op die manier verkrijgt u eenvoudig een professionele en overzichtelijke uitstraling op uw werkplek – en vindt u bovendien ook altijd de juiste kabels gemakkelijk terug.

Elektrificatie binnen handbereik

Een bureaulamp, losse monitor, een laptop met voedingskabel – en dan moet ook uw smartphone nog opgeladen worden. Op en om de werkplek zijn tal van apparaten die stroom nodig hebben. En dus kan een goede elektrificatie-unit ook niet ontbreken op uw werkplek. In ons assortiment vindt u verschillende opbouw- en inbouwmodules, waarmee u altijd de juiste stroompunten binnen handbereik hebt. Zo kunt u alle apparaten aansluiten, maar heeft u bijvoorbeeld ook ruimte voor USB, HDMI of een internetaansluiting. Ideaal!

Complete kantoorinrichting?

×

Op zoek naar een complete kantoorinrichting? Heeft u meerdere werkplekken nodig of bent u van plan verschillende kantoorruimtes in te richten? Vraag een offerte aan voor extra scherpe prijzen!