Navigatie

4 tips om geluidsoverlast op kantoor te reduceren

2022-06-02 10:12:08

Leestijd: 3 minuten

We herkennen het allemaal: die ene collega die erg luid telefoneert, gezellig kletsende collega’s dichtbij het koffiezetapparaat of meetings die vlak naast u plaatsvinden, geluidsoverlast is een van de grootste ergernissen op kantoor. De oorzaak hiervan heeft vaak te maken met een verkeerde inrichting of indeling van het pand. In dit artikel geven we vier tips om geluidsoverlast op kantoor te reduceren.

1. Scheidingswanden op het bureau

Bureauwanden, ook wel scheidingswanden genoemd, zijn een van de meest effectieve manieren om geluid te dempen. Scheidingswanden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, maten en stijlen. Zo zijn er speciale verrijdbare wanden die makkelijk te verplaatsen zijn. Van elke ruimte kan snel een vergaderplek of werkruimte gecreëerd worden. Een staande variant komt goed van pas komen bij het opdelen van een grote ruimte. Daarnaast zijn er nog wanden die u tussen de bureaus plaatst. Zo heeft u minder last van luidruchtige collega’s.

2. Wandpanelen aan de muur of op het plafond

Een andere optie is het monteren van diverse wandpanelen door het pand. Deze panelen plaatst u eenvoudig op het plafond of aan de muur. Niet alleen profiteert u van de akoestische voordelen, ook heeft u gelijk een stijlvolle decoratie aan de muur of plafond. Onze wandpanelen zijn namelijk verkrijgbaar in leuke kleuren, prints en vormen. Wat dacht u van een wolkvormig paneel?

Diverse akoestische oplossingen voor kantoor

3. Akoestische kasten

Zowel genieten van minder geluidsoverlast als meer opbergruimte? Tegenwoordig zijn er ook akoestische kasten verkrijgbaar die ervoor zorgen dat u zonder teveel afleiding en irritaties uw werk kunt uitvoeren en u bergt bovendien uw spullen veilig op. De kastdeuren zijn voorzien van akoestisch materiaal, welke geluidstrillingen absorberen en galm dempen.

4. Speciaal meubilair wat geluidsoverlast vermindert

Bovengenoemde opties zijn zeker aan te raden om te integreren in het interieur van uw kantoor. Maar wist u al dat er ook complete akoestische vergaderruimtes, belcellen, loungebanken en akoestische bureaus zijn die u met het geluidsprobleem kunnen helpen? In ons assortiment komt u akoestisch meubilair tegen in diverse maten, stijlen en vormen. Van een leuk hutje tot een grote, strakke akoestische stilteruimte of belcel; voor elke ruimte zijn er voldoende oplossingen om uit te kiezen. Een huiselijke sfeer wordt hiermee gecreëerd. En bovendien nodigen de zitjes uit om te vergaderen, werken of ontmoeten.

Akoestische kantoren met speciale akoestische meubelen

Ontdek de voordelen van een akoestische werkplek

In de moderne kantoren van tegenwoordig mogen akoestische toepassingen eigenlijk niet meer ontbreken. Werknemers voelen zich gelukkiger, werken efficiënter en bevinden zich tegelijkertijd in een sfeervolle en uitnodigende werkomgeving. Niet alle oplossingen hoeven echter in één keer toegepast te worden. Begin met de kleine dingen. Plaats scheidingswanden tussen de bureaus en zie wat dat voor effect heeft. Breid door de tijd heen uit met ander meubilair of decoraties om zo voor een optimale geluidsbalans te zorgen.