Navigatie
  • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
  • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- & Montageservice
  •   8.5 uit 220 beoordelingen

3 tips bij het kopen van een bureaustoel

2022-12-22

Bedrijven schaffen ongeveer eens in de zeven jaar nieuwe bureaustoelen aan. Heeft u deze klus gekregen? Dan is het dus niet zo gek als u niet precies weet waar u op moet letten. En dan zijn er ook nog eens ontzettend veel bureaustoelen op de markt. Ziet u door de bomen het bos niet meer? Kunt u wel wat handvatten gebruiken om te weten waar u op moet letten bij de aanschaf van een bureaustoel? Wij geven u 3 tips bij het kopen van uw nieuwe bureaustoelen.

Tip 1: Bepaal uw budget

Bij de aanschaf van bureaustoelen speelt het budget natuurlijk een grote rol. Want hoeveel geld wilt u uitgeven per stoel? Of in totaal aan een gehele partij? Het vooraf bepalen van uw budget is handig voor het maken van een kleinere selectie in het complete assortiment bureaustoelen. Let wel: veel bedrijven zijn geneigd aan bureaustoelen weinig uit te geven. En dat terwijl bureaustoelen één van de belangrijkste zaken op de werkplek zijn! Een bureaustoel van hoge kwaliteit, en met voldoende instelmogelijkheden, helpt zelfs bij het verlagen van ‘verborgen kosten’. Denk hierbij aan kosten van een lagere productiviteit door verminderde energie of lichamelijke klachten, of zelfs kosten van ziekteverzuim. En dan geldt dus echt: goedkoop is duurkoop.

Tips bij het kopen van een bureaustoel

De juiste prijs-kwaliteitverhouding

Bij de bepaling van uw budget is het daarnaast belangrijk om in het achterhoofd te houden dat bureaustoelen met een langere levensduur vaak ook wat meer vragen van uw budget. Wij adviseren u daarom om te kijken naar de gemiddelde prijs, ofwel de verhouding van de kostprijs met de levensduur, van de bureaustoel. Heeft een bureaustoel bijvoorbeeld 10 jaar garantie? Dan zal dat betekenen dat de stoel minstens 10 jaar meegaat, en kunt u de aankoopsom delen door dat aantal jaren. In veel gevallen zult u zien dat de kostprijs per jaar een stuk lager uitvalt – en bent u tegelijkertijd voor langere tijd verzekerd van goed zitcomfort.

Tip 2: Zet uw eisen op een rijtje

Per werkplek is het verschillend wat nu precies de juiste bureaustoel is. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit, het type werkzaamheden én het type werkplek, kunnen er namelijk diverse eisen aan de bureaustoel worden gesteld. Wordt er veel – ofwel: méér dan 4 uur per dag – op de bureaustoel gewerkt? Is er op de werkplek waarvoor u de stoelen zoekt, met name sprake van (zittend) beeldschermwerk? En zijn de bureaustoelen bedoeld voor vaste, of flexwerkplekken? Of zoekt u bijvoorbeeld een bureaustoel voor de directieruimte? Dit zijn stuk voor stuk vragen die u kunt stellen om de eisen te bepalen. Een bureaustoel met een hoge gebruiksintensiteit, zal immers moeten beschikken over een hoger comfort en meer ergonomische instellingen, dan een bureaustoel die minder dan 4 uur per dag wordt gebruikt. Een bureaustoel op een flexwerkplek zal bovendien eenvoudig instelbaar moeten zijn, zodat de stoel per persoon op de juiste manier kan worden ingesteld.

Tip 3: Ga voor goed advies

We snappen dat het lastig is om een goede keuze te maken. Daarom een echte aanrader vanuit ons: vraag advies! Onze specialisten weten als geen ander welke bureaustoel het beste bij u en uw bedrijf past. Wat betreft budget, instellingen én bijvoorbeeld het type en de kleur stoffering. Want ja, ook uitstraling is natuurlijk belangrijk voor uw kantoor – zeker als u regelmatig klanten of partners over de vloer krijgt. Dat scheelt u weer een hoop uitzoekwerk. Daarnaast heeft u dan direct de mogelijkheid om de bureaustoelen uit te proberen en instructies te krijgen over de instelmogelijkheden. En een goede voorbereiding is natuurlijk key.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.