Navigatie

Buro kopen

Buro

Nieuw / Gebruikt

 

Een buro kopen

Voordat u een buro gaat kopen is het belangrijk te weten welke types er zijn. Zo bestaat er keuze uit verschillende vormen bladen, verschillende maten en verschillende type onderstellen. Daarom is het dus erg belangrijk dat u goed meet en zeker weet dat het buro naar wens ook daadwerkelijk in de ruimte past.

Mocht u twijfelen over welk buro bij uw wensen past, dan kunt u altijd vrijblijvend advies vragen aan één van onze ervaren verkopers. U kunt de meeste buros ook in onze showroom komen bekijken.

Verschillende type buro’s

Zoals hierboven genoemd zijn er verschillende type burobladen:

 • Rechte of rechthoekige buro’s
 • Hoekburo’s
 • Hoekburo’s met aanbouw
 • CAD buro’s
 • Wing buro’s

Rechte of rechthoekige buro’s

Dit is het meest voorkomende en populaire buro. In welk kantoor je ook kijkt, je zal dit buro zien staan.

Hoekburo’s

Hoekburos zijn op één na populairste buros. De interesse in hoekburo’s begint af te nemen, maar ze worden toch nog met grote regelmaat verkocht.

Hoekburo’s

Dit type blad is hetzelfde als bovenstaand met daaraan een rechthoekig of vierkant blad gekoppeld. Deze aanbouw wordt vaak gebruikt om een printer op te zetten of een extra stoel aan te schuiven.

CAD buro’s

Dit bureau lijkt op een hoekburo, maar is opgebouwd uit 3 bladen. In het midden een hoek en aan beide zijkanten een vierkant of recht blad (afmeting van de twee bladen aan de zijkanten kunnen verschillen).

Wingburo’s

Een wingburo zit tussen een hoekburo en een rechthoekigburo in. Zoals de naam eigenlijk al verklapt, loopt het blad een klein beetje schuin af.

Type bureau onderstellen

Ook de onderstellen van de buro komen in verschillende vormen en maten. Het eerste verschil zit hem in de hoogte instelbaarheid/verstelbaarheid (instelbaar: stapsgewijs & verstelbaar: slinger of elektrisch (geen vaste stappen))of vaste hoogte.

Vaste hoogte

Buro met een vaste hoogte worden steeds minder populair, mede doordat volgende Arbo richtlijnen een buro in hoogte instel-/verstelbaar moet zijn. Dit komt namelijk de ergonomie ten goede. Een buro of tafel met vaste hoogte wordt daarom vaak gebruikt als vergadertafel of een werkplek waar niet langer dan 1 à 2 uur aan gewerkt wordt.

Hoogte instelbaar

Een buro dat hoogte instelbaar is trapsgewijs in te stellen. Bijvoorbeeld: van 60cm naar 65cm, van 65cm naar 70cm en van 70cm naar 75cm. Om het bureau in hoogte in te stellen is vaak een inbussleutel nodig.

Hoogte verstelbaar

Een buro dat in hoogte verstelbaar is kent geen stappen, maar is tot op de centimeter nauwkeurig in te stellen. Dit type buro’s is vaak instelbaar door middel van een slinger/zwengel, gasveer of met een elektrisch paneel.

De type onderstel:

 • 4-poots onderstel
 • Bench onderstel
 • Ring onderstel
 • T-poot onderstel
 • Verrijdbaar onderstel
 • Wang onderstel

Zit sta buro

Een nieuwe ontwikkeling binnen de kantoorinrichting is het zit sta buro. Met dit buro kunt u eenvoudig wisselen tussen een zittende of staande positie. Uit onderzoek blijkt dat dag-in-dag-uit  zitten slechte gevolgen kan hebben voor uw gezondheid. Lees hier meer over op ons blog, de verborgen risico’s van zittend werken.

Een zit sta buro is vaak in te hoogte te versellen door middel van een elektrisch paneel, zwengel of gasveer. Wij raden de elektrische variant sterk aan, zo heeft wisselt u binnen een mum van tijd van een zittend werken naar staand werken.