Navigatie
 • We zijn ook bereikbaar via WhatsApp
 • Bezoek onze 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- & Montageservice
 •   8.5 uit 220 beoordelingen

Vergaderstoelen

Tijdens het vergaderen, overleggen of brainstormen is goed zitmeubilair onmisbaar. En dus zijn vergaderstoelen een belangrijk onderdeel bij het inrichten van uw vergader- of conferentieruimtes. Bent u op zoek naar een partij comfortabele vergaderstoelen? Dan bent u bij Officetopper aan het juiste adres. Op deze pagina vindt u ons volledige assortiment aan stoelen voor uw vergaderruimte!

 • Voor Particulier en Zakelijk
 • 1500m2 grote showroom
 • Professionele Bezorg- en Montageservice

Vergaderstoelen kopen

Bij lang vergaderen komt het risico op een ineengezakte houding om de hoek kijken. En hoe langer de vergadering duurt, hoe slechter de werkhouding wordt. Het resultaat? Een weggeëbde energie, en een sterk verminderde productiviteit. Een goede, ergonomische vergaderstoel is dus van groot belang. Deze stoelen zijn vormgegeven om een actieve houding te stimuleren – en inderdaad: dit zorgt voor een productievere vergadering of brainstormsessie. In ons assortiment treft u kantoorstoelen voor uw vergaderruimte in verschillende smaken. Zo verschillen ze van elkaar wat betreft het onderstel, de vorm, het materiaal én de kleuren. Voor ieder wat wils, dus.

Diverse bureaus in de werkruimtes

Vragen? We beantwoorden ze graag.

Heeft u direct al enkele vragen over onze vergaderstoelen? Bekijk hieronder de veelgestelde vragen en navigeer direct naar alle informatie die u nodig heeft.


Waar moet ik op letten bij het kopen van een vergaderstoel?

Bij het aanschaffen van vergaderstoelen is het belangrijk om verschillende dingen te overwegen, zodat ze goed passen bij wat u nodig heeft. Kies stoelen die goed ontworpen zijn voor comfort, vooral als vergaderingen lang kunnen duren. Het is slim om te investeren in stoelen van goede kwaliteit die dagelijks gebruik aankunnen en lang meegaan. Niet alleen voor een verhoogde motivatie bij uw medewerkers, maar ook voor een professionele uitstraling naar uw klanten, samenwerkingspartners of sollicitanten. Wilt u een luxueuze vergaderstoel in uw conferentieruimte plaatsen? Een huiselijke sfeer creëren? Of toch meer formeel en professioneel? In ons assortiment vindt u zowel leren vergaderstoelen als vergaderstoelen die gestoffeerd zijn. Met gestoffeerde, of netbespannen rug.


Welke soorten vergaderstoelen zijn er?

Vergaderstoelen spelen een belangrijke rol in professionele omgevingen, waar ze comfort bieden gedurende vergaderingen, conferenties en andere zakelijke bijeenkomsten. Deze stoelen zijn beschikbaar in diverse varianten, elk met unieke eigenschappen die aansluiten bij uw specifieke behoeften. Onder de veelvoorkomende types bevinden zich de klassieke vergaderstoelen, die tijdloos ontwerp combineren met vaak gestoffeerde zittingen, geschikt voor formele bijeenkomsten en met een professionele uitstraling.

Verrijdbare vergaderstoelen zijn uitgerust met wieltjes aan hun basis, wat verplaatsing eenvoudig maakt. Dit type stoel is uiterst praktisch wanneer flexibiliteit en mobiliteit gewenst zijn in vergaderruimtes. Stapelbare vergaderstoelen zijn ontworpen om gemakkelijk op elkaar gestapeld te worden, waardoor ze weinig ruimte innemen wanneer niet in gebruik. Ze zijn handig in ruimtes waar het belangrijk is om de opstelling flexibel te kunnen aanpassen. Ergonomische vergaderstoelen zijn speciaal ontwikkeld om de lichaamshouding tijdens vergaderingen te ondersteunen, wat resulteert in minder belasting op de rug en comfort, zelfs bij langere zitperiodes.


Verschillende soorten onderstellen

Vergaderstoelen kunnen diverse onderstellen hebben, ieder met eigen voor- en nadelen. We zetten de verschillende soorten onderstellen hieronder op een rijtje.

4-poots onderstel
 • 4-poots onderstel | Dit onderstel zorgt voor de meeste stabiliteit bij een vergaderstoel. Alle hoeken zijn namelijk ondersteund met een poot. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren metaal of hout.

sledeframe onderstel
 • Sledemodel onderstel | Het slede onderstel is onder de vergaderstoelen veel voorkomend. Dit komt doordat het frame voornamelijk de voorzijde van de zitting ondersteund en de achterzijde vrij laat hangen. Hierdoor heeft de wat meer bewegingsvrijheid wat zorgt voor een verhoogd comfort wat prettig is als u lang moet zitten tijdens een vergadering.

verrijdbaar onderstel
 • Verrijdbaar onderstel | Zoals de naam al doet vermoeden, is dit onderstel voorzien van verrijdbare wielen. Hierdoor zijn deze stoelen gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast zijn veel stoelen met een verrijdbaar onderstel uitgerust met een gasveer waardoor u gemakkelijk de stoel kunt instellen op de juiste hoogte. Dit zorgt voor een goede zithouding tijdens de vergadering.

draadframe onderstel
 • Draadframe onderstel | Het dunne metalen draadframe onderstel kan worden gezien als een mix tussen het 4-poots onderstel en sledeframe onderstel. Ondanks dat de stoel stevig is ondersteund op alle hoeken, heeft het frame genoeg speling comfortabel mee te bewegen voor een ontspannen zithouding. Daarnaast heeft het een minimalistische en subtiele uitstraling.

Kiezen voor een stoel met of zonder armleuning?

De keuze tussen vergaderstoelen met of zonder armleuning hangt af van uw voorkeuren en behoeften. Stoelen met armleuningen bieden extra comfort en ondersteuning voor de armen, wat vooral handig is tijdens langere vergaderingen. Stoelen zonder armleuningen kunnen echter meer bewegingsvrijheid bieden en passen wellicht beter in kleinere ruimtes.


Wat is het beste materiaal voor een vergaderstoel?

Bij het kiezen tussen leer en stof voor uw vergaderstoelen, zijn er enkele overwegingen. Leren stoelen hebben een luxe uitstraling, zijn gemakkelijk schoon te maken en duurzaam. Stoffen stoelen bieden daarentegen vaak meer comfort, komen in een breder scala aan kleuren en patronen en kunnen een warmere sfeer creëren. Baseer uw keuze op de uitstraling en het onderhoud dat u verkiest voor uw vergaderruimte.

Kortom, bij het selecteren van vergaderstoelen is het cruciaal om te letten op comfort, duurzaamheid, stijl en functionaliteit. Vergeet niet rekening te houden met uw specifieke behoeften en voorkeuren om de perfecte stoelen te vinden die aansluiten bij uw zakelijke omgeving. In ons assortiment vindt u zowel leren vergaderstoelen als vergaderstoelen die gestoffeerd zijn. Met gestoffeerde, of net bespannen rug.


Hoe kiest u voor het juiste aantal stoelen?

Heeft u een specifieke ruimte in gedachten? Of heeft u al een vergadertafel aangeschaft? Dan is het handig om te weten hoeveel vergaderstoelen u in deze ruimte – of aan de tafel – kunt plaatsen. Afhankelijk van het formaat van de door u gekozen tafel, kiest u immers voor een bepaald aantal vergaderstoelen. Ga hierbij uit van ongeveer 80 tot 100cm per zitplaats. Heeft u dus een vergadertafel van 200cm? Dan passen hier 2 stoelen aan iedere zijde. Heeft u een tafel van 240cm? Dan passen er gerust 3 stoelen aan iedere zijde. In de onderste informatie op de pagina van vergadertafels vindt u diverse illustraties die laten zien hoeveel zitplaats vergadertafels hebben met verschillende vormen en afmetingen. Zoekt u meer vergaderstoelen dan u aan de tafel kwijt kunt? Kies dan voor de stapelbare vergaderstoel; deze zet u eenvoudig en netjes weg als u ze even niet nodig hebt, en trekt u er gemakkelijk bij als er meer personen aan de vergadertafel plaatsnemen.

Vergadertafel met stoelen


Kies Officetopper voor enkele of een grote partij vergaderstoelen

Bent u van plan meerdere vergaderruimtes in te richten en zoekt u hiervoor een flinke partij vergaderstoelen? Of gaat het nu slechts om enkele stoelen die u in één ruimte plaatst? In beide gevallen kunt u bij Officetopper terecht. In onze webshop bestelt u namelijk eenvoudig, snel én veilig uw nieuwe vergaderstoelen. Kies voor premium levering indien u ook wenst dat wij de stoelen bezorgen tot in de vergaderruimte – en ze direct plaatsen op de plek waar u ze wenst. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor levering achter de eerste deur, op de begane grond: kies hiervoor voor basic levering. Heeft u nog informatie nodig? Of wilt u komen proefzitten? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.