Navigatie

Staand werken: ervaringen

Staand werken

Wanneer u dit leest zit u waarschijnlijk op uw bureaustoel. Na het lezen van dit stuk kan dit weleens gaan veranderen! Onderzoek toont namelijk aan dat u productiever en creatiever wordt/bent wanneer u staand werkt.

Deze conclusie werd getrokken op basis van een experiment met een callcenter. In het experiment werden er twee groepen gemaakt: één waar men alleen zittend mocht werken en één waar men zowel zittend als staand mocht werken. Vervolgens werd er gekeken welke groep het productiefst was. De productiviteit werd gemeten door te kijken hoeveel succesvolle telefoontjes er werden gepleegd.

Productiviteit

De proefpersonen die de mogelijkheid hadden om staand te werken, zaten gemiddeld 1,6 uur per dag minder dan de proefpersonen die alleen maar zittend konden werken. Over een periode van zes maanden waren de proefpersonen die staand konden werken ongeveer 46 procent productiever dan de proefpersonen die zittend hadden gewerkt, zo stellen de onderzoeker vast.

Even wennen

In de eerste maand werd er weinig verschil gemeten tussen de twee groepen. Hier uit werd de conclusie getrokken dat de proefpersonen nog aan de nieuwe werkomgeving moesten wennen. Pas vanaf de tweede maand werd er een hoge productiviteit gemeten bij de groep die mogelijkheid had om staand te werken.

Bron: "Boosting creativity at work may be simple: stand up" - Texas A&M University

Staand werken: goed voor de gezondheid!

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen is staand werken niet alleen goed voor de productiviteit (en dus omzet!) maar ook voor de gezondheid! Driekwart van de proefpersonen die staand werken als optie hadden hadden, gaven na afloop aan minder lichamelijk ongemakken te ervaren. Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat wanneer er gewerkt wordt aan een zit sta bureau:

  • er meer calorieën worden verbrand
  • overgewicht wordt tegengegaan
  • positieve invloed op het functioneren van het brein

De kans is dus groot dat ook u in de toekomst aan een zit sta bureau gaat werken en dus ook van alle voordelen kunt gaan profiteren!


Ga Staand Werken

Ervaring met staand werken