Navigatie

Plexiglas Coronaschermen

(2 artikelen)

Op zoek naar staande plexiglas Coronaschermen voor uw kantoor? Bekijk op deze pagina ons assortiment. Staat uw maat er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

  • Voor Particulier en Zakelijk
  • Gratis verzending in NL vanaf €350,- excl. btw
  • 1500m2 grote showroom
  • Gratis verzending in NL vanaf €350,- excl. btw
  • 1500m2 grote showroom
  • Professionele Bezorg- en Montageservice

Waarom een (plexiglas) scherm plaatsen tussen de werkplekken?

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer.

Door het plaatsen van een scherm tussen de werkplekken, kunnen we voorkomen dat de druppeltjes toch een collega bereiken om dat het lastig is om altijd anderhalve meter uit elkaar te zitten. Sommigen kiezen bewust voor een gestoffeerd akoestisch scherm voor de Corona preventie. Hiermee kan naast het tegen gaan van de virusverspreiding tevens de ruimte akoestiek worden verbeterd. Dubbel effect dus. De voordelen van een plexiglas scherm voor de Corona preventie zijn onder andere transparantie. Mensen vinden het vaak fijn om oogcontact te kunnen hebben. Zeker wanneer het plexiglas scherm op een vergadertafel wordt gebruikt, dan heeft deze vaak de voorkeur boven een niet transparant gestoffeerd scherm. Naast transparantie is ook de mogelijk om een plexiglas Corona scherm makkelijk te reinigen nog een voordeel. Tot slot speelt ook de prijs vaak een rol bij de keuze van een scherm. Een plexiglas scherm is meestal goedkoper dan een gestoffeerd scherm. Hopelijk is de toepassing van de Corona schermen niet voor vele jaren nodig, hoewel er steeds meer wordt gesproken over een periode van jaren in plaats van maanden. Wat betreft de hoogte van het scherm op een bureau is 60cm meestal wel voldoende. Sommigen geven er de voorkeur aan om een scherm op te hangen aan het plafond. Dit is bijvoorbeeld handig bij een balie of in een gangzone. De dikte van een plexiglas scherm is vaak 4 of 5 mm. Voor de stabiliteit van het scherm is 5mm wel aan te raden.